Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cioloş: az USR PLUS kész együtt kormányozni a PNL-vel, az RMDSZ nélkülözhetetlenné válik

Cioloş: az USR PLUS kész együtt kormányozni a PNL-vel, az RMDSZ nélkülözhetetlenné válik Románia

Dacian Cioloş, az USR PLUS társelnöke úgy nyilatkozott hétfőn: fontosnak tartja, hogy hiteles jelöltet támogasson az általa képviselt politikai szövetség a kormányfői tisztségre. Cioloş úgy véli: „új kezdetre” van szükség.

Hirdetés
Hirdetés

„A leendő miniszterelnökkel kapcsolatban úgy gondoljuk, hogy fontos egy hiteles jelöltet támogatnunk. Ezt nem a televízióban tárgyaljuk meg, hanem az államfővel zajló konzultáció során. Egyértelmű, hogy ez a jelölt képes kell hogy legyen egyesíteni a jobboldali, reformista erőket. A mi szempontunkból ezen eredmények után egy új kezdetre van szükség” – mondta Cioloş.

Az USR PLUS társelnöke hozzátette: meggyőződése, hogy az államfő pragmatikusan fog dönteni a kormányfő kérdésében, és döntésével egy új kezdet jelét adja, és egy hiteles kormány alakulhat.

„Nem arról van szó, hogy én mit gondolok, nézzék meg, mit gondoltak a választók! Nézzék meg a PNL által elért eredményt! De nem az USR PLUS feladata elvégezni a kiértékeléseket a PNL-n belül. A leendő kormánnyal kapcsolatban azt mondtuk, számunkra az a fontos, hogy egy új kezdet jelét adjuk” – fogalmazott.

Cioloş azt is kifejtette, hogy az USR PLUS kész együtt kormányozni a PNL-vel, és „ilyen körülmények között az RMDSZ nélkülözhetetlenné válik”.

Megismételte, hogy az USR PLUS egy 40 célkitűzést tartalmazó dokumentummal indul a kormányalakítási tárgyalásokra, amelynek címe A jó kormányzás forradalma. Ebben olyan vállalások szerepelnek, amelyek az USR PLUS választási kampányában is elhangzottak: a Büntetőügyesek nélküli közéletet kezdeményezés gyakorlatba ültetése, a polgármesterek és törvényhozók különnyugdíjának eltörlése, a közigazgatás politikamentesítése, a bürokráciamentesítés, erdőlopási ügyeket kivizsgáló ügyészi osztály felállítása.

Barna: lehetőség van egy decens PNL – USR PLUS – RMDSZ többség kialakítására

Dan Barna, az USR PLUS társelnöke úgy nyilatkozott a parlamenti választások részleges eredményeinek közzététele után: lehetőség van egy „decens” PNL – USR PLUS – RMDSZ többség kialakítására.

Barna azt mondta: a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) és a Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) alkotta szövetség a Nemzeti Liberális Párttal (PNL) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) karöltve képes létrehozni egy olyan többséget, amely megvalósítja többek között az USR PLUS vállalásait is, például a különnyugdíjak vagy a mentelmi jogok eltörlésével kapcsolatban.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások