Felhívás!

Orbán Viktor levélben gratulált Kelemen Hunornak a választási eredményhez

Orbán Viktor levélben gratulált Kelemen Hunornak a választási eredményhez Külföld

Levélben gratulált Orbán Viktor miniszterelnök Kelemen Hunornak, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnökének ahhoz, hogy a vasárnapi választáson elért eredménynek köszönhetően továbbra is jelentős magyar képviselet lesz a román parlamentben – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke hétfő délután.

Orbán Viktor szerint “mindannyian tudtuk, hogy a koronavírus-járvány nehéz feladat elé állítja ezen a voksoláson a Romániai Magyar Demokrata Szövetség vezette magyar pártok szövetségét, ugyanakkor még inkább megerősítette az elmúlt hónapok példaértékű összefogásának létjogosultságát is, amelynek hála az erdélyi és partiumi magyarságnak a következő időszakban is lesz beleszólása a róla szóló döntésekbe”.

“Engedje meg, hogy a választási eredményhez szívből gratuláljak, további munkájához pedig jó egészséget és sok sikert kívánjak” – zárta az RMDSZ elnökének írt levelét a magyar kormányfő.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. december 8., 8:00
    ÉRTÉKELÉS: -4

    Nekem sem a szívem csücske az RMDSZ, de azt tudomásul kell venni, hogy csak az összefogásra való felhívás – és maga az összefogás – segített abban, hogy a magyarok bekerüljenek a román parlamentbe és ott – remélhetően – valami eredményt érhessenek el!