Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cioloș: a PLUS tagjainak 88 százaléka az USR-vel kötött szövetség folyatását akarja

Cioloș: a PLUS tagjainak 88 százaléka az USR-vel kötött szövetség folyatását akarja Románia

A Szabadság, Egység, Szolidaritás Pártja (PLUS) tagjainak nagy része a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) létrehozott választási szövetség folytatása mellett foglalt állást egy belső felmérésen – mondta vasárnap Kolozsváron a PLUS elnöke, Dacian Cioloş.

Hirdetés
Hirdetés

„A párt tagjainak 88 százaléka a szövetséggel kapcsolatos projekt folytatását akarja, ugyanakkor a két alakulat közötti kapcsolat megerősítését, egységesebb és egyértelműbb működést szeretne” – fogalmazott.

Cioloş azt mondta, a PLUS-tagok körében végzett belső felmérés nyomán nyílt levelet küldtek az USR-tagoknak, benne három javaslattal. Az egyik egy „egységes ügyvezető struktúra” létrehozására vonatkozik, amelyet a két párt által közösen megválasztott főtitkár vezetne, a második javaslat egy árnyékkormány felállítását és közös politikai program kidolgozását szorgalmazza, a harmadik pedig arra vonatkozik, hogy 2020 februárjáig a politikai megállapodásában rögzített eljárás szerint nevesítsék a helyhatósági választásokon indítandó közös jelölteket.

Dacian Cioloş nyomatékosította, a nyílt levéllel a cél „az építkezés folytatására, az egységre és kohézióra vonatkozó üzenet közvetítése”, nem áll szándékukban ellenőrzés alá vonni a szövetséget.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük