Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: szerdától az egyetemek visszatérnek a jelenléti oktatáshoz

Cîmpeanu: szerdától az egyetemek visszatérnek a jelenléti oktatáshoz Románia

A tanügyminiszter keddi közleménye szerint szerdától a felsőoktatási intézmények visszatérnek a jelenléti oktatáshoz, de ha ez nem lehetséges azonnal, az egyetemi autonómia elvéből kiindulva dönthetnek úgy, hogy a váltást egy átmeneti időszak előzze meg.

Hirdetés
Hirdetés

Sorin Cîmpeanu tájékoztatott, hogy 2022 március 9-étől a felsőoktatási intézmények visszatérnek a jelenléti oktatáshoz. Ha azonban bizonyos körülmények nem teszik lehetővé az azonnali átállást (például a diákbentlakások állapota vagy az órarend-módosítás szükségessége), akkor az egyetem szenátusa határozatot adhat ki egy átmeneti periódus beiktatásáról az egyetemek autonómiájának elve alapján, amelyet Románia alkotmánya garantál. Az elmaradt tananyagot a második szemeszter végéig kell pótolni.

Rafila: az egyetemeknek átmeneti időszakra van szükségük

Az egyetemeknek átmeneti időszakra van szükségük ahhoz, hogy átálljanak az online tanításról a jelenléti oktatásra – jelentette ki kedden Alexandru Rafila egészségügyi miniszter.

A tárcavezető a Victoria-palotában tartott sajtótájékoztatóján beszélt erről, rámutatva, az átmeneti időszaknak nem kell elhúzódnia, de figyelembe véve az felsőoktatási intézmények sajátos helyzetét, mindenképpen szükség van erre a könnyítésre. Emlékeztetett arra, az egyetemi bentlakások némelyikében jelenleg ukrajnai menekülteket szállásoltak el.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük