Hirdetés
Hirdetés

Műszaki okokból leszállt a iaşi-i repülőtérre négy ukrajnai polgári helikopter

Műszaki okokból leszállt a iaşi-i repülőtérre négy ukrajnai polgári helikopter Románia

Belépési engedélyt kértek a román légtérbe az ukrán hatóságok a román féltől négy helikopter számára, hogy az Airbus Helicopters Románia elvégezze rajtuk a szerződésben előírt karbantartási munkálatokat a Brassó megyei Vidombákon.

Hirdetés
Hirdetés

A védelmi minisztérium keddi közleménye szerint a négy fegyvertelen, polgári helikopter repülési tervét benyújtották a román polgári légiközlekedési hatósághoz. Az ukrajnai légi járművek műszaki okok miatt már leszálltak a iaşi-i repülőtérre, ahonnan majd folytatják az útjukat Vidombákra.

További öt polgári helikopter tart Brassó megyébe

További öt, polgári feladatokat ellátó, fegyverek nélküli ukrán helikopter tart Brassó megyébe, betervezett karbantartási munkálatokra – közölte kedden a védelmi minisztérium.

A szaktárca tájékoztatása szerint összesen 14 ukrajnai helikopter kapott légtérhasználati engedélyt a román hatóságoktól, hogy karbantartás céljából az Airbus Helicopters romániai kirendeltségéhez repüljön.

A tizennégyből kedden délig négy helikopter érkezett Romániába.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2022. március 8., 16:34
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Műszaki okok, mi? Békeidőben kemény fizetés, az jó. Háború van? Akkor jöhetnek a műszaki okok! A határig nem voltak,, műszaki okok “? Én megértem, hogy nem akarnak meghalni… De minket miért hülyít a média?

 • User
  Dátum: 2022. március 8., 22:52
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Érdekes, hogy most járt le mindegyiknek a műszakija. Gondolom evvel a rablómesével az oroszokat próbálják beetetni. Egyébként ma láttam pont négy helikoptert Uzon határában. Tutti katonaiak voltak.

 • User
  Dátum: 2022. március 9., 10:42
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Vagy kimenekítették őket, vagy majd megrakva térnek vissza. Afelől nincs kétségem, hogy fegyvertelenül jöttek. Szín alapján nem polgáriak, inkább csapatszállítók. Az Airbus H225 NINCS katonai szolgálatban Ukrajnában, bár ugye háborúban minden lehet katonai.