Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Cîmpeanu: a gyorstesztek már az iskolákban vannak, a készlet február közepéig elég

Cîmpeanu: a gyorstesztek már az iskolákban vannak, a készlet február közepéig elég Románia

Minden iskola megkapta a nyál alapú gyorsteszteket. A készlet február közepéig elég a tanulók, óvodások és tanügyi alkalmazottak tesztelésére – közölte hétfőn Sorin Câmpeanu oktatási miniszter.

Hirdetés
Hirdetés

„Semmi gond nincs a tesztek beszerzésének kilátásaival” – jelentette ki Câmpeanu a parlamentben.

A miniszter ugyanakkor a teszteredmények felelősségteljes jelentését kérte az illetékesektől. Mint elmondta, javulás mutatkozik e téren, az utóbbi napokban az 5000 pozitív nyálteszt eredményének helyessége 2000 esetben igazolódott be PCR-teszt révén.

108 iskolában nincs jelenléti oktatás a héten

A tanügyminiszter tájékoztatása szerint ezen a héten 108 iskolában zajlik online az oktatás.

A sajtó képviselőinek a parlamentben nyilatkozó Sorin Cîmpeanu elmondta, a Covid-megbetegedések miatt 108 iskolában van online oktatás ezen a héten. És bár a múlt héten ezek száma 46 volt, az országban létező 17.631 iskolához viszonyítva még ez a szám is elég alacsony – szögezte le.

A miniszter emlékeztetett ugyanakkor, hogy a pedagógusok körében az átoltottság „messze meghaladja a 70 százalékot”, és a diákok körében is emelkedik lassan, jelenleg mintegy 464.000 oltott tanulót tartanak számon.

Cîmpeanu azt is elmondta, hogy ha Kolozs megyében folytatódik az új esetek számának gyors ütemű növekedése, jövő héttől kezdődően valószínűleg minden tanintézet online oktatásra tér át, mert elérheti a 75 százalékot a Covid-osztályok telítettsége.

Országos szinten mindenhol 40 százalék alatti a Covid-osztályok telítettsége, csupán Kolozs megye közelít a felső küszöbértékhez – mutatott rá a miniszter.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások