Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bukaresti embercsempészt buktattak le a magyar határ térségében román határrendészek

Bukaresti embercsempészt buktattak le a magyar határ térségében román határrendészek Románia

Embercsempészés gyanújával indult bűnvádi eljárás egy 50 éves bukaresti nő ellen, aki Magyarországra illegálisan átszökni próbáló török állampolgárokat szállított gépkocsija ponyvás utánfutójában – közölte szerdán a román határrendészet.

Hirdetés
Hirdetés

A gyanús járművet az illegális embercsempészet megfékezését célzó művelet keretében hétfőn állították meg a Temes megyei Papd (Bobda) térségében. Az utánfutóban 12 iratok nélküli külföldit találtak, akikről kiderült, hogy török állampolgárok. Állításuk szerint fejenként 70 eurót fizettek a gépkocsivezetőnek, hogy segítse őket átszökni Magyarországra.

A határrendészek kedden a Temes megyei Bodón végzett házkutatás során további tíz, személyazonossági iratok nélküli, Nyugat-Európába illegálisan eljutni próbáló török és szír állampolgárt fedeztek fel. A rejtekhelyükül szolgáló ingatlant az előző nap Papdon megállított bukaresti nő bérelte.

A Temes megyei ügyészség az őrizetbe vett nőt 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte, és embercsempészés gyanúja miatt indított ellene eljárást.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük