Felhívás!

Bukaresti embercsempészt buktattak le a magyar határ térségében román határrendészek

Bukaresti embercsempészt buktattak le a magyar határ térségében román határrendészek Románia

Embercsempészés gyanújával indult bűnvádi eljárás egy 50 éves bukaresti nő ellen, aki Magyarországra illegálisan átszökni próbáló török állampolgárokat szállított gépkocsija ponyvás utánfutójában – közölte szerdán a román határrendészet.

A gyanús járművet az illegális embercsempészet megfékezését célzó művelet keretében hétfőn állították meg a Temes megyei Papd (Bobda) térségében. Az utánfutóban 12 iratok nélküli külföldit találtak, akikről kiderült, hogy török állampolgárok. Állításuk szerint fejenként 70 eurót fizettek a gépkocsivezetőnek, hogy segítse őket átszökni Magyarországra.

A határrendészek kedden a Temes megyei Bodón végzett házkutatás során további tíz, személyazonossági iratok nélküli, Nyugat-Európába illegálisan eljutni próbáló török és szír állampolgárt fedeztek fel. A rejtekhelyükül szolgáló ingatlant az előző nap Papdon megállított bukaresti nő bérelte.

A Temes megyei ügyészség az őrizetbe vett nőt 60 napos hatósági felügyelet alá helyezte, és embercsempészés gyanúja miatt indított ellene eljárást.

(MTI)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.