Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Bihar megyében találták meg a Kolozsvárról eltűnt magyar nő holttestét

Bihar megyében találták meg a Kolozsvárról eltűnt magyar nő holttestét Románia

Egy nő holttestére bukkantak a rendőrök szerdán Bihar megye területén. A rendőrség utólag megerősítette, hogy a Kolozsvárról eltűnt 30 éves nő tetemét találták meg.

Hirdetés
Hirdetés

A Kolozs megyei rendőrség hétfő óta kereste a marosvásárhelyi születésű Molnár Beátát, aki barátja, a 43 éves Boné Ferenc társaságában szombaton egynapos kirándulásra indult az Erdélyi szigethegységbe, ahonnan azonban nem tért haza, és a barátjának is nyoma veszett.

Miután jelentették az eltűnését, a rendőrség vizsgálatot indított, és a nyomok Bihar megyébe vezettek.

Igazságügyi források szerint a holttestet Barótsomoson, egy használaton kívüli benzinkútnál, szemeteszsákokba csavarva találták meg.

A nyomozók a Kolozs és Bihar megyei utakon található térfigyelő kamerák felvételeit nézték meg, hogy azonosítsák a nő barátjának az autóját. A nyomozók azt próbálják kideríteni, hogy a férfi elhagyta-e Romániát és átment-e a határon Magyarországra, tekintettel arra, hogy több évig Budapesten dolgozott. A férfi mobiltelefonját a rendőrök a házkutatást követően megtalálták kolozsvári lakásában.

A nyomozás folytatódik a halál körülményeinek tisztázása érdekében. Az ügyet a Kolozs megyei törvényszéki ügyészség vizsgálja, amely csütörtöki közleményében tudatta: Molnár Beáta holttestét találták meg szerda délután, és halála erőszak nyomán következett be.  

A rendőrség továbbra is keresi a nő meggyilkolásával gyanúsított Boné Ferencet, illetve autóját. A férfi főbb ismertetőjegyei: 180 centiméter magas, 75-80 kilogramm, szeme és haja színe barna, arca ovális.

Az autót, amellyel Molnár Beáta és barátja szombaton elhagyta Kolozsvárt, vasárnap 11 óra körül a Bihar megyei Élesden látták, amint Nagyvárad irányába tartott. Egy szürke, AR 51 LAC rendszámú Dacia Loganról van szó. A hatóságok arra kérik a lakosságot, hogy aki bármilyen információval rendelkezik az említett járműről, jelentkezzen a legközelebbi rendőrörsön vagy hívja az 112-őt.

Molnár Beáta óraadó tanár volt a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) kolozsvári Filmművészet, fotóművészet és média szakán, és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) Iskola Alapítványának a könyvkiadását és az egyik múltidéző projektjét irányította. 

Boné Ferenc akkor került a figyelem középpontjába, amikor 2020-ban nyolc percen át különös kegyetlenséggel ütlegelte és rugdosta a nyílt utcán az akkori barátnőjét. A Kolozsvár belvárosában éjszaka történt erőszakosságot térfigyelő kamerák rögzítették. A férfit az eset után felmondásra szólította fel a Sapientia EMTE, amit ő haladéktalanul meg is tett. Egyetemi óráit a mostani áldozat vette át. Az akkori bántalmazás ügyében a Kolozsvári Bíróság tavaly márciusban egy év három hónap börtönre ítélte Boné Ferencet, az ítélet végrehajtását azonban felfüggesztette. Az elsőfokú ítélet ellen nem fellebbeztek a felek, ezért az jogerőre emelkedett.

Az EMTE csütörtökön közleményben búcsúzott Molnár Beátától, és együttérzését fejezte ki a nő hozzátartozóival, barátaival. Egyben azt is tudatta, hogy az intézmény elhatárolódik mindenféle agressziótól. Ezt tette két évvel ezelőtt is, amikor etikai eljárást indított Boné Ferenc ellen, és az oktatót felszólította, hogy nyújtsa be felmondását. Közölte: a mostani gyilkosság gyanúsítottja azóta nem állt kapcsolatban az egyetemmel.

(hírösszefoglaló)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük