Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az utolsó helyet foglalják el a romániai fiatalok az EU-ban a digitális kompetenciák tekintetében

Az utolsó helyet foglalják el a romániai fiatalok az EU-ban a digitális kompetenciák tekintetében Románia

Az utolsó helyet foglalják el a romániai fiatalok az Európai Unióban a digitális kompetenciák tekintetében – derül ki az európai statisztikai hivatal (Eurostat) szerdán közzétett adatsorából.

Hirdetés
Hirdetés

Az összeállítás értelmében, az Európai Unióban öt 16 és 24 év közötti fiatal közül négy (80%) rendelkezik alap- vagy annál magasabb fokú digitális kompetenciával, míg a romániai fiatalok körében ez az arány 56%.

E tekintetben a legjobban a horvát fiatalok állnak, akiknek 97%-a rendelkezik alap- vagy annál magasabb fokú digitális kompetenciával, a sorban Észtország, Litvánia és Hollandia következik 93%-kal, majd Görögország 92%-kal.

Digitális készségek hiányában sok fiatal nem tudott bekapcsolódni a COVID-19 világjárványhoz kapcsolódó korlátozások miatt elrendelt online iskolai vagy egyetemi oktatásban.

Az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) Közgyűlése 2014 novemberében úgy határozott, hogy július 15-én ünnepli az ifjúsági szakértelem világnapját. Manapság 1,2 milliárd 15 és 24 év közötti fiatal él a világon, ez a világ népességének 16 százaléka.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük