Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az USR továbbra is a PNL-USR-RMDSZ alkotta koalíció helyreállítását támogatja

Az USR továbbra is a PNL-USR-RMDSZ alkotta koalíció helyreállítását támogatja Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) továbbra is a PNL-USR-RMDSZ alkotta koalíció helyreállítását támogatja – jelentette be az alakulat hétfő este, miután a Nemzeti Liberális Párt (PNL) végrehajtó bizottsága úgy döntött, hogy Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök visszaadja kormányalakítási megbízását.

Hirdetés
Hirdetés

Köleményében az USR hangsúlyozta, a jelenlegi politikai válság az eredeti kormánykoalíció mielőbbi helyreállításával oldható fel. „Romániának szilárd parlamenti többség által támogatott kormányra van szüksége az energia- és az egészségügyi válság megoldása érdekében” – szögezték le.

A közlemény szerint az USR a válság kirobbanása előtti kormánystruktúra megőrzését támogatja, hogy mielőbb iktathassák be az új kormányt, ugyanakkor szorgalmazni fogja egy „világos döntéshozatali mechanizmus” kidolgozását, amely biztosítéka lehet a stabil kormánynak és a működőképes parlamenti többségnek a 2024-es választásokig.

„Már túl sok időt vesztegetett az ország egy olyan politikai válságra, amelynek semmi köze a polgárok jelenlegi valós problémáihoz” – olvasható a közleményben.

A Nemzeti Liberális Párt végrehajtó bizottsága hétfő este úgy döntött, hogy Nicolae Ciucă kijelölt miniszterelnök visszaadja kormányalakítási megbízását. A PNL elnöke, Florin Cîţu közölte, a végrehajtó bizottság azt javasolja a kedden ülésező országos politikai bürónak, hogy növelje meg a párt kormányalakítási mozgásterét, azaz ne ragaszkodjanak többé egy kisebbségi kormány beiktatásához.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük