Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az USR kongresszusa jóváhagyta a fúziót a PLUS-szal

Az USR kongresszusa jóváhagyta a fúziót a PLUS-szal Románia

A Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) szombati kongresszusán jóváhagyta a fúziót a Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjával (PLUS) – jelentetette be Dan Barna, az USR elnöke.

Hirdetés
Hirdetés

„Az USR kongresszusa jóváhagyta a fúziót a PLUS-szal. A kezdetektől együtt voltunk, szövetségünk erős volt, magától értetődő lépés az egyesülés. Ezt akarták a tagok, ezt kérte tőlünk választótáborunk. Együtt még határozottabban tudunk küzdeni elveinkért és eszméinkért, és mától kezdve még erősebb bennünk az akarat, hogy Romániát jobbá változtassuk. A régi pártoknak 30 évük volt, hogy bizonyítsák, mire képesek. Most a mi generációnkon a sor, hogy eldöntse, milyen legyen az ország” – írta Dan Barna Facebook-bejegyzésében.

În urmă cu puțin timp Congresul USR a aprobat fuziunea cu PLUS. Am fost împreună de la început, am fost puternici în…

Publicată de Dan Barna pe Sâmbătă, 15 august 2020

Cioloş: a PLUS tagjai megszavazták a fúziót az USR-vel

A Szabadság, Egység és Szolidaritás Pártjának (PLUS) tagjainak több mint 80%-a voksolt a Mentsétek meg Romániát Szövetséggel (USR) való fúzió mellett – jelentette be szombaton Dacian Cioloş PLUS-elnök.

„Az 1835 akkreditált küldöttből 1557-en szavaztak, közülük 1229-en, azaz 83,43%, a fúzió javára. 240 (15,41%) küldött szavazott nemmel, 18 kolléga (1,16%) tartózkodott. A fúziót tehát jóváhagytuk a szavazó kollégák 83,43%-ának voksával” – jelentette be Dacian Cioloş.

Dacian Cioloş az alakulat kongresszusának keretében kifejtette, azért javasolta az USR-val való fúziót, mert az illető alakulat ugyanazért a célért küzd, amelyért ő is munkálkodott az elmúlt 4 évben és a két párt közel áll egymáshoz eszmékben és célkitűzésekben.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük