Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az a biztos, hogy semmi nem biztos

Az a biztos, hogy semmi nem biztos Románia

Nem függesztik fel július 1-jétől a magánnyugdíjalapba történő befizetéseket, ez csak lehetőségként merült fel az egyeztetések során, és tévedésből került nyilvánosságra az információ.

Az Országos Előrejelzési Bizottság (CNP) elnöke, Ion Ghizdeanu az Agerpres Hírügynökségnek nyilatkozva elmondta: az információ – amelynek értelmében 2018. július 1-je és december 31-e között a bruttó jövedelem 3,7 százalékáról nulla százalékra csökkenne a magánnyugdíj-alapoknak átutalt összeg – az idei évre vonatkozó törvényalkotási programban jelent meg, amelyet tévedésből feltöltöttek a parlamenttel való kapcsolattartásért felelős minisztérium honlapjára. Olguţa Vasilescu munkaügyi miniszter egy vasárnap esti televíziós műsorban tagadta, hogy ilyen intézkedésre készülne a kormány. A tárcavezető azt mondta, ez a CNP javaslata, a kabinet azonban nem ért egyet vele.
A CNP elnöke tegnap azt nyilatkozta: a bizottságnál számos felmérést, belső elemzést készítenek, a magánnyugdíjalappal kapcsolatos információk is egy lehetséges forgatókönyvből kiragadott adatok. Ion Ghizdeanu kifejtette: az általa vezetett intézmény nem terjesztett elő ilyen intézkedésről szóló javaslatot, a témáról egyelőre csak tárgyalnak a CNP-n belül, végleges döntés még nem született. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük