Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Aurescu: a kijevi román nagykövetség személyzete biztonságban van

Aurescu: a kijevi román nagykövetség személyzete biztonságban van Románia

Elítélte a román külügyminiszter az Ukrajnát ért újabb orosz rakétatámadásokat; Bogdan Aurescu közölte, hogy néhány rakéta a kijevi román nagykövetség egy-másfél kilométeres körzetében csapódott be, de a diplomáciai képviselet személyzete biztonságban van.

Bogdan Aurescu részt vesz hétfőn az uniós külügyminiszterek Luxemburgban zajló ülésén.

A román tárcavezető rámutatott, a Külügyek Tanácsában ismét hangoztatni fogja, hogy Románia elítéli az ukrán városok orosz bombázását, amelyek a háború eszkalációjához vezettek. Mint mondta, hétfőn néhány rakéta a kijevi román nagykövetség épületétől egy-másfél kilométer távolságra csapódott be, de a külképviselet teljes személyzete biztonságban van, és figyelemmel követik a helyzet alakulását.

„Ezek a támadások súlyosan sértik a nemzetközi humanitárius jogot, amely határozottan tiltja a polgári célpontok és a civilek elleni támadásokat” – nyomatékosította a miniszter.

A Külügyek Tanácsa az Ukrajna elleni orosz agresszióról, az EU és Kína közötti kapcsolatokról, továbbá az ENSZ közelgő éghajlatváltozási konferenciájáról (COP 27), valamint Etiópiával kapcsolatos kérdésekről folytat megbeszélést hétfőn.

forrrás: Agerpres

fotó: Ministerul Afacerilor Externe/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük