Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

AUR-társelnök: az RMDSZ-t ki kell zárni a kormányból

AUR-társelnök: az RMDSZ-t ki kell zárni a kormányból Románia

Az RMDSZ-t ki kell zárni a kormányból a tusványosi Orbán-beszéd miatt – véli a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) társelnöke, Claudiu Târziu szenátor.

Hirdetés
Hirdetés

A politikus egy keddi nagybányai sajtótájékoztatón azt mondta, Orbán Viktor magyar miniszterelnök tusványosi beszéde “sértés Romániával és a románokkal szemben”. Nyilatkozatában Târziu hangsúlyozta, alakulata korábban több ízben is felhívta a figyelmet “arra a revizionista, irredenta és soviniszta politikára, amelyet Magyarország folytat Romániában” a román hatóságok hallgatólagos beleegyezésével. Úgy véli, a budapesti kormánynak van egy terve “Erdély gazdasági és kulturális meghódítására”, és mára már Magyarország “társszuverén államként” viselkedik ebben a régióban.

“Ez egy rendkívül súlyos, tűrhetetlen helyzet, amelyet az RMDSZ csak súlyosbított. (…) Megengedhetetlen, hogy romániai miniszter nyíltan egy idegen állam érdekeit szolgálja, ahogyan azt a magyar miniszterek teszik, élükön az RMDSZ elnökével, aki egyben miniszterelnök-helyettes is” – fogalmazott, hozzátéve, az RMDSZ-t haladéktalanul el kell távolítani a kormányból.

(Agerpres, fotó: Inquam Photos / Ilona Andrei)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2022. augusztus 11., 8:32
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Legalább a zárt osztályra.Hogy ők Moldovában mit rendeznek az ok.Azoknak eszük ágában sincs egyesülni ,mert már megjárták 1918 -ban.A moldovánokat másodrendű á.polgáronként kezelte Bukarest,ahogy az erdélyieket is ,ezért az erdélyi román politikusok is ezerszer megbánták az egyesülésüket mert ők nem ilyen lovat akartak.