Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Meggyilkolta családja öt tagját egy mentális problémákkal küzdő férfi Argeș megyében

Meggyilkolta családja öt tagját egy mentális problémákkal küzdő férfi Argeș megyében Románia

Meggyilkolta családja öt tagját, köztük egy gyermeket egy mentális problémákkal küzdő férfi az Argeş megyei Bascov községben.

Hirdetés
Hirdetés

A megyei rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint egy 48 éves férfi jelentette a 112-es egységes segélyhívószámon, hogy hazatértekor holtan találta a lakhelyén családjának öt tagját: a feleségét, a gyerekét, az anyósát, az apósát és egyik sógorát. A holttesteken erőszakra utaló jeleket találtak, de szúrt sebeik nincsenek.

A rendőrségi közleményből az is kiderül, hogy azonosították az elkövetőt egy 53 éves férfi személyében, aki köztudottan mentális problémákkal küzd.

A férfit őrizetbe vették, az ügyben az Argeş megyei törvényszéki ügyészség folytatja a nyomozást. 

A férfinak korábban nem volt agresszív viselkedése

Az Argeş megyei Bascov községben történt ötös gyilkosság elkövetésével gyanúsított, mentális problémákkal küzdő férfinak korábban nem volt erőszakos viselkedése – nyilatkozta kedd este az Argeş megyei törvényszéki ügyészség főügyésze.

Laurenţiu Palaghiea elmondta, egyelőre nem tudni, hogy a férfi pszichés betegsége milyen mértékben befolyásolta gondolkodását, ítélőképességét, és az sem világos, hogy mi vitte rá a gyilkosságokra. “Összefüggő volt, és meglehetősen szabadon és folyékonyan beszélt a tettek elkövetésének módjáról” – számolt be a főügyész, hozzátéve, hogy a férfit bekísérték az ügyészségre, ahol ki fogják hallgatni. Az eddigi adatok szerint a gyanúsított korábban “nem került konfliktusos helyzetekbe”, legalábbis a bűnüldöző szervekhez nem érkezett ilyen feljelentés.

A főügyész elmondta még, hogy a gyanúsítottat a lakás közelében fogták el, és nem tanúsított ellenállást.

Az áldozatokat a bejelentésben megjelölt címen levő két épületben találták meg. Valamennyiük testén súlyos agresszióra utaló jelek vannak – mondta a főügyész, aki megerősítette a rendőrség korábbi pontosítását, miszerint szúrt sebek nincsenek a holttesteken. Egyelőre annyit tudni, hogy valamilyen kemény tárggyal, kalapáccsal vagy valami ehhez hasonlóval ölték meg őket.

Bascov község polgármestere, Gheorghe Stancu szerint a tettek elkövetésével gyanúsított férfit 2006-ban vették nyilvántartásba középsúlyos értelmi fogyatékossággal. Édesanyjával, édesapjával és fiútestvérével élt egy házban, utóbbi nem volt nős.

Letartóztatták a férfit

Az Argeş megyei törvényszék szerdán az ügyészek kérésére elrendelte a 30 napos előzetes letartóztatásba helyezését annak a mentális problémákkal küzdő férfinak, akit öt családtagjának megölésével gyanúsítanak.

Az ítélet 48 órán belül megfellebbezhető.

A gyanúsítottat a szerdára virradóra hallgatták ki, majd 24 órára őrizetbe vették, és az ügyészek az előzetes letartóztatását kérték a törvényszéktől.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.