Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Amikor az áldás visszaüt

Amikor az áldás visszaüt Románia

Az egyházi viccek és megtörtént vidám jelenetek gyűjteményét gazdagíthatja az alábbi eset, noha nem biztos, hogy az érintett pópa számára akár egy mosolyt is megérne.

Hirdetés
Hirdetés

A realitatea.net hírportál területi tudósítója szerint egy ortodox pap a gyermekeivel a kolozsvári vasútállomásra igyekezett, amikor megállították a csendőrök, mert a férfi nem viselt védőmaszkot. A csendőrök figyelmeztették, elmagyarázták neki, hogy a koronavírus-járvány terjedésének megfékezését célzó hatósági rendszabályok értelmében az utcán is köteles arcmaszkot viselni. Ezek után hagyták volna, továbbmenni, csakhogy a történet itt meglepő fordulatot vett. A pópa – állítólag – abbéli örömében és hálájából, hogy nem bírságolták a maszk hiánya miatt, egy szokványos áldással akart elköszönni a csendőröktől: „Azt kívánom, jussanak a mennyországba az egész családjukkal együtt!”

A csendőrök verziója némiképpen másként fest. Ott, azonnal 2000 lejre megbírságolták a pópát. A bírságról készült jegyzőkönyv vázolja a szabálysértés tényét, majd a végén azt is rögzíti, hogy a pap azt mondta az egyik csendőrnek, a családját veszi s viszi a mennyországba. Valószínűleg gúnyolódásra  gondoltak, úgy értelmezték, a pópa azt kívánta az áldással, hogy a csendőr (vagy csendőrök) családja idő előtt távozzon a földi életből, ő – a pópa – pedig készséggel segít őket a mennyországba jutni.

Nehéz eligazodni a két álláspont között, viszont nem valószínű az, hogy a bírságot éppen hajszálon megúszó pap gúnyolódni, fenyegetőzni kezdett volna. Noha igaz, a csendőrök modora kiválthatott ilyesmit.

(bl)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások