Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Államelnöki Hivatal: Romániának kizárólag a kormány miatt nincs még költségvetése 2019-re

Államelnöki Hivatal: Romániának kizárólag a kormány miatt nincs még költségvetése 2019-re Románia

Az Államelnöki Hivatal hamisnak nevezte közleményében Ştefan-Radu Oprea üzleti környezetért, kereskedelemért és vállalkozásokért felelős miniszternek azon kijelentését, miszerint a 2019-es költségvetés-tervezet hiányát az okozza, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyta még jóvá azt.

„Hamisak azok az állítások, melyek szerint a 2019-es költségvetés-tervezet késlekedését az okozza, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács (CSAT) nem hagyta még jóvá azt. Ezek az állítások az állam olyan alapvető intézményének hitelét próbálják rontani, amelynek alkotmányos felelőssége a védelem és a nemzetbiztonság. Romániának kizárólag amiatt nincs még költségvetése erre az évre, hogy a kormány mindeddig képtelen volt létrehozni egy fenntartható büdzsétervezetet” – olvasható az Államelnöki Hivatal közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

A dokumentum leszögezi, hogy a Legfelsőbb Védelmi Tanács 2018. december 19-i ülésén elfogadták a 2019-es költségvetés-tervezetnek azon javaslatait, amelyek a nemzetvédelemmel megbízott intézményekre vonatkoznak, és ezt nyilvánosságra is hozták az ülés végén.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2019. január 17., 13:51
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Vak vezet vilagtalant ! Ilyent meg nem letezett hogy egy kormany ugy kezdje az uj evet ,hogy nincsen egy penzugyi koltsegvetesi terve .Oket ki szamoltassa el , hogy idaig mivel foglalkoztak es miert veszik fel minden holnapban a nagy fizeteseket ? Nekuk nincsen szolgalati kotelezetseguk ,senki nem vonja felelosegre ???