Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A Momentum az USR PLUS-t támogatja az RMDSZ helyett

A Momentum az USR PLUS-t támogatja az RMDSZ helyett Románia

Bár valószínűleg egy hajszálon fog múlni, hogy lesz-e magyar képviselet a román törvényhozásban, az Azonnali.hu-nak Dan Barnával, az USR PLUS elnökével készített interjújából kiderült, Fekete-Győr Andrásék a mai parlamenti választáson is román testvérpártjukat támogatták a Romániai Magyar Demokrata Szövetséggel (RMDSZ) szemben.

Hirdetés
Hirdetés

A napokban jelent meg egy interjú Dan Barnával, az USR PLUS vezetőjével az Azonnalin. Mint ismert, a román alakulat a Momentum testvérpártja, szorosan együttműködnek a nemzetközi politikában. 

Éppen ezért a lap munkatársa megkérdezte Barnától, hogy Fekete-Győr Andrásék a korábbiakhoz hasonlóan a mostani parlamenti választás előtt is beszálltak-e kampányukba. 

„A Momentum jelezte-e, hogy támogatja az USR PLUS jelöltjeit a mostani parlamenti választáson, ahogy tette azt az önkormányzati választás előtt? Ha igen, milyen formában?” – szólt a kérdés.

A román pártelnök erre úgy válaszolt, hogy magyar testvérpártjuk ezúttal is támogatta őket. „Igen, támogatnak. De nemcsak ők, hanem mások is. Az egész Renew Europe-frakciótól kaptunk üzeneteket, ahogy mi is szoktunk küldeni üzenetet, amikor más államban vannak választások” – fogalmazott félreérthetetlenül. Ez pedig azt jelenti, hogy a Momentum sokadik alkalommal támogatja a románokat a magyar párttal szemben. 

(Origo)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások