Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Háromszék elöljárói szavaztak

Háromszék elöljárói szavaztak Kovászna megye

A háromszéki elöljáró, város és megyevezetők a következő gondolatokkal szavaztak a december 6-i választásokon: 

Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke: „A mai választás nem csak egy szavazás. Ez egy népszámlálás, erdélyi magyar népszámlálás. Akkora erőnk lesz a bukaresti parlamentben, akkora erőnk tud lenni Romániában, ahányan ma szavazunk. Éppen ezért arra szeretnék buzdítani mindenkit, hogy éljen a jogával, szavazzon az erdélyi magyar képviseletre azért, hogy ne a bukarestiek döntsék el helyettünk a mi sorsunkat, azért, hogy mi tudjunk a bukaresti parlamentben dönteni és beleszólni azokba a kérdésekbe, amelyek minket is érintenek. Szavaztam, szavazz te is, szavazzon Ön is!” 

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere: „Hiszek abban, hogy mi, erdélyiek mi magunk akarjuk alakítani a sorsunkat. Ha mi, erdélyi magyarok nem veszünk részt a választásokon, azt üzenjük a nagyvilágnak, azt üzenjük a Kárpát-medence más régióiban élőknek, hogy mi, erdélyi magyarok feladtuk. Márpedig mi, erdélyiek és székelyföldiek nem adjuk, nem adhatjuk fel soha.” 

Gyerő József, Kovászna polgármestere: „Szavaztam! Vagyis felhatalmazást és megbízatást adtam az általam választott, engem képviselő jelölteknek, hogy a nevemben elvégzett parlamenti munkájukkal gyerekeim élhető jelenét és kiszámítható, boldog jövőjét, szüleim biztonságos holnapját, székely-magyar nemzeti közösségem önazonossága megőrzésének feltételeit, településem fejlődésének esélyeit szolgálják a következő négy évben! Én bízom bennük, bízom önmagunkban!” 

Benedek Huszár János, Barót független polgármestere: „Az eddigi legszélesebb magyar összefogás jelöltjeire szavaztam, azokra, akik felvállalják gondjainkat, elviszik Bukarestbe és visszahozzák rájuk a megoldást.” 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások