Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Váltson Ön is színházbérletet!

2022 tavaszán, a világjárvány enyhülésével a Kovászna Városi Művelődési Ház munkatársai úgy döntöttek, hogy megvalósítják régi tervünket, a kovásznai színházbérlet elindítását.

„A bérlet előnye az, hogy a színházszerető közönség egyszerre tudja több előadásra a helyét lefoglalni, másfelől árkedvezményt biztosít a tulajdonosának. Eddig is ismertük, számon tartottuk rendszeresen visszajáró nézőinket, viszont úgy érezzük, hogy ez egy jelentős lépés a művészetpártoló kovásznaiak egy közösségbe kovácsolásához, az anyagi kedvezményen túl kifejezi a színház újjáélesztésének a szándékát, hogy az utóbbi évek megszorításai után fontosnak, sőt, nélkülözhetetlennek gondoljuk a művészetek jelenlétét a város életében” – áll a művelődési ház közleményében.

Hirdetés
Hirdetés

Ugyanakkor felhívást intéznek a helyi vállalkozók felé, hogy amennyiben ők is fontosnak tartják a kulturális programokat, lehetőség szerint mecénás-bérlettel járulhatnak hozzá az előadások költségeihez, a színtársulatok működéséhez.

A kovásznai Városi Művelődési Ház idén tavaszra a következő előadásokat ajánlja:

– március 18-án, pénteken 19 órától: a kézdivásárhelyi Udvartér Teátrum – Claude Magnier: Oscar (komédia). Rendező: Kolcsár József.

– március 30-án, szerdán 18 órától: a marosvásárhelyi Spektrum Színház–Maros Művészegyüttes –Tamási Áron: Boldog nyárfalevél. Rendező: Török Viola, koreográfus: Varga János.

– március 31-én, csütörtökön 18 órától: Spektrum színház – Bartis Attila: Amikor… Bogdán Zsolt Jászai Mari-díjas, érdemes és kiváló művész előadása.

– április 25-én, hétfőn 19 órától: a magyarországi Gyulai Várszínház – Mi lennék nélküled? – Jászai Mari emlékiratai alapján, Babits Mihály, Petőfi Sándor, Vörösmarty Mihály és Szőcs Géza verseinek, szövegeinek felhasználásával. Írta, rendezte és előadja: Szilágyi Enikő, dramaturg: Elek Tibor.

– május 18-án, szerdán 19 órától: a gyergyószentmiklósi Figura Stúdió Színház – Long-Singer-Borgeson: S.Ö.R. – Shakespeare Összes Rövidítve. Rendező: Barabás Árpád.

Ráadás egy, a művelődési ház által vetített film március–májusban.

Az előadásokra a jegyek ára 25 lej, nyugdíjasoknak vagy diákoknak kedvezménnyel 20 lej. Bérlet vásárlása esetén az öt előadás ára kedvezményesen 100 lej felnőtteknek, illetve 80 lej nyugdíjasoknak és diákoknak. Vállalkozóknak ugyanakkor felajánlják a mecénás-bérlet vásárlásának a lehetőségét, amellyel támogathatják tevékenységüket.


A bérleteket március 18-ig lehet megvásárolni, de az előadásokra egyenként is lehet jegyeket váltani a kovásznai Városi Művelődési Ház jegypénztárában, hétfőtől csütörtökig 8–15 óra között, pénteken 8–13.30 óra között. Feliratkozás, további tájékoztatás a 0267.340.394-es, 0744.364.250-es telefonszámokon kérhető.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük