Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere

Már nem Elon Musk a világ leggazdagabb embere Külföld

Már nem Elon Musk dél-afrikai származású amerikai milliárdos és a Twitter új tulajdonosa a világ leggazdagabb embere: a címet az LVMH cégcsoportot, a Louis Vuitton anyavállalatát vezető, francia állampolgárságú Bernard Arnault vette át tőle a Bloomberg és a Forbes szerdai összesítése szerint.

A Bloomberg szerint Musk 2021 után el is veszítette ezt a „címet”. A hírügynökség úgy tudja, hogy a SpaceX űrkutatási magánvállalat alapítójának vagyona több mint százmilliárd dollárral 163,6 milliárd dollárra csökkent január óta.

Eközben az LVMH elnök-vezérigazgatójaként Arnault vagyona 170,8 milliárd dollárra rúg. Az LVMH cégcsoporthoz olyan luxusmárkák tartoznak, mint a Dior, a Louis Vuitton, illetve a Moët & Chandon pezsgőmárka.

Arnault a Forbes című üzleti magazin listáján is megelőzi Muskot. A Forbes becslései szerint a francia üzletember 188,6 milliárd dolláros, míg amerikai társa 176,8 milliárd dolláros vagyon birtokosa.

A becslések leggyakrabban nyilvánosan is hozzáférhető adatokon – részvények, ingatlanok, műtárgyak és más luxuscikkek – nyugszanak, pontosságukat éppen ezért gyakran vitatják.

A Bloomberg szerint egyebek között a Twitter felvásárlása és a Tesla-részvények több mint ötven százalékos esése áll az 51 éves Musk trónfosztása mögött. Az üzletember október végén 44 milliárd dollárt fizetett a Twitterért.

forrás: MTI

fotó: wikimedia.org

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások