Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

28 millió dollárt keresett egy hétéves orosz kislány tavaly a YouTube-on

28 millió dollárt keresett egy hétéves orosz kislány tavaly a YouTube-on Külföld

Az amerikai Forbes magazin idén is összeállította a legjobban kereső YouTube-sztárok és influenszerek listáját, amelynek hatodik helyén egy hétéves orosz kislány végzett.

Hirdetés
Hirdetés

A tíz legjobban kereső youtuber (tartalomgyártó a YouTube videomegosztó platformon) összesen 304,5 millió dollárt keresett 2021-ben, ez újabb rekordösszeg, 40 százalékkal magasabb a 2020-as bevételnél.

A hatodik helyezett a Like Nastya néven futó csatorna tulajdonosa, Anasztaszija Radzsinszkaja lett, ami azért is különleges, mert egy hétéves orosz kislányról van szó. A kis Anasztaszija (becenevén Nastya) 85,7 millió feliratkozót vonzott eddig a csatornájára, ahol részletesen elmeséli a mindennapi életét. A kislány ezzel tavaly 28 millió dollárt keresett.

Anasztaszija nem mindennapi médiasztár. A kislány Little-kórral (cerebrális parézissel) született, az orvosok pedig azt mondták, sosem fog tudni beszélni. Nastya és szülei azért kezdték el feltölteni a videókat a YouTube-ra, hogy dokumentálják a kislány kezelését, és meg tudják mutatni a fejlődését a rokonoknak és a család barátainak.

A csatorna hamar kinőtte magát, indulása óta már kilenc alcsatornája és közel 172 millió feliratkozója van világszerte.

Egy 2020-ban közzétett SocialBlade-felmérés alapján, hónaptól függően a Like Nastya oldal a harmadik vagy a negyedik legnépszerűbb YouTube-csatorna a világon. Nastya szélesebb csatornahálózata, amely kilenc különböző nyelvre szinkronizálja videóit, körülbelül 100 millió megtekintést generál naponta.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük