Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Szabadidőtelep épül Kovászna határában

Szabadidőtelep épül Kovászna határában Kovászna megye

Kovászna Polgármesteri Hivatala a bukaresti fejlesztési minisztériumnál pályázik uniós támogatásra egy szabadidőközpont megépítéséhez. A gyógyfürdőváros melletti egykori lőtér, katonai gyakorlótér övezetébe tervezett új létesítmény teljes aktatömbje elkészült, most már a finanszírozási kérvény elbírálására várnak.

Hirdetés
Hirdetés

A szabadidőtelep főleg az extrém sportok kedvelőinek válhat gyülekezőhelyévé, hiszen lesz ott gördeszkapálya (skatepark), biciklipálya (pumptrack), mindkettő alkalmas rollerezésre is. A közelben fitnesz-park várja majd az érdeklődőket, többféle erőgéppel, dinamikus gyakorlatok elvégzésére alkalmas rögzített sportszerekkel. A centrumhoz tartozik egy szabadtéri színpad is, 300 férőhelyes nézőtérrel.

Fotó: Gyerő József/Facebook

„Mindezt nem a helyi költségvetés terhére tervezzük, hanem EU-s forrásokból. – nyilatkozta Gyerő József polgármester. – Ennek érdekében elkészítettük a megvalósíthatósági tanulmányokat, beszereztük a szükséges jóváhagyásokat, hatósági engedélyeket, elfogadtuk a kellő tanácsi határozatokat, és iktattuk a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökségnél a vonatkozó pályázatunkat.”

Ugyancsak az övezetben, a városhoz tartozó Csomakőrös határában tavalyelőtt megkezdték egy sportcentrum építését. Az műfüves futballpályát foglal magába esti világítással, 500 férőhelyes nézőtérrel, továbbá egy kisebb sportpályát, ami kézilabdajátékra és teniszezésre is alkalmas. A pályák körül épületek lesznek öltözőkkel, mosdókkal stb.

Fotó: Gyerő József/Facebook

A fürdővárosban továbbá épül egy kis sportcsarnok is, 180 férőhelyes nézőtérrel. A felsorolt létesítmények mindegyike a helyi közösségeket és az üdülésre vagy (és) kikapcsolódásra érkező vendégeket hivatott szolgálni.

Fotó: Gyerő József/Facebook

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
    • User
     Dátum: 2024. április 17., 15:39
     ÉRTÉKELÉS: 2

     Baróti gerinc, Bodoki gerinc, Csíki havasok gerince, Rétyi nyír, Nemere hegység, Perkő, Bodzafordulói hegyek, Sugásfürdő, soroljam? Van medve? Van. Van kutya? Van. Ne menj egyedül és kész. Bár voltam egyedül is….

     • User
      Dátum: 2024. április 18., 17:41
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Ha ennyire le akarod szűkíteni és Kovásznáról akarsz indulni akkor mehetsz Kommandóra, a Zernyére, Papolc felé, Bodzaforduló felé, stb. Ne mond, hogy nincs ott olyan út és ösvény ahol nem lehet biciklizni. Mivel arra is jártam bicajjal 🙂 Még jobban jársz viszont, ha néha kimozdulsz másfelé is. Akár Kovásznáról, akár máshonnan. 40 felett is.

 • User
  Dátum: 2024. április 15., 15:44
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A nép adójából befizetik az unyiós tagságdíjat, majd miután azok lefölezik visszaadják a politikusainknak pnrr, afm,afir, stb akik lenyúlnak hivatalosan belőle, majd a maradék 1 részét szétosztják a polgármesteri hivatalok közt, utána a gazdag mezőgazdászoknak és cégeknek szórják szét „pályázat” címen! Éljenek vezetőink!!!

 • User
  Dátum: 2024. április 16., 13:06
  ÉRTÉKELÉS: 5

  Milyen szórakozás? Meló, míg belehülyülsz, vagy beledöglesz. Szerencséd van, ha épkézláb megéred a nyugdíjkort. Folytathatnám, de nem érdemes…