Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nyolc megyében indítana jelölteket a Magyar Polgári Erő

Nyolc megyében indítana jelölteket a Magyar Polgári Erő Kovászna megye

Országosan körülbelül ötven településen állítana polgármesterjelöltet és tanácsosi listát a helyhatósági választásokon a Magyar Polgári Erő, amelynek háromszéki elnökségében is változások következtek be a közelmúltban. A fejleményekről a hétfői sajtótájékoztató keretében számoltak be a párt képviselői Sepsiszentgyörgyön.

Hirdetés
Hirdetés

A múlt héten sorra kerített gyűlésen új Kovászna megyei elnökségről döntött a Magyar Polgári Erő. A megyei szervezet élén Miklós András áll, alelnöknek a kovásznai Szabó Leventét választották, ugyanakkor része a vezetőségnek a sepsiszentgyörgyi Nagy Gábor Levente, a vargyasi Román Attila és a baróti Csíki Béla is. A tervek kapcsán Miklós András elmondta: Háromszéken igyekeznek minél több jelöltet indítani júniusban, pontosan 12 településen.

Még nem szögezték le a neveket

Erőss Bulcsú, a párt sepsiszentgyörgyi szervezetének elnöke kiemelte, hogy elkezdték az aláírásgyűjtést, de máris szabálytalanságok merültek fel a folyamatban. Az MPE szerint ugyanis az a hír terjed, hogy bizonyos „politikai aktorok” megtévesztik a  választópolgárokat, mondván, hogy csak egyetlen szervezetet ajánlhatnak, holott valójában több pártot is támogathatnak aláírással a kampány megkezdése előtt. A ködösítést elkerülvén újságírói kérdésre a helyi szervezet elnöke végül tisztázta, hogy az említett gyanú nevezetesen az RMDSZ-t árnyékolja.

A helyhatósági választások kapcsán Kulcsár-Terza József, az MPE ügyvivő elnöke elmondta: nyolc megye ötven településén terveznek jelölteket állítani idén, de mivel a júniusi dátum előnytelen számukra, ezért a jövőbeli eredmények valószínűleg nem fogják tükrözni az MPE erejét és eredményességét. A három székely megyén kívül Brassó, Kolozs, Szatmár, Bihar és Szilágy megyében indítanak jelölteket.

Kulcsár-Terza József szerint ugyan még fiatal a párt, de fontos értékeket képvisel. Fotó: Farkas Orsolya

Habár a sajtó képviselőinek szóló meghívóban a szervezet úgy fogalmazott, hogy a jelöltekről kívánnak tájékoztatni a széles nyilvánosság számára, konkrétumok nem hangzottak el a hétfői találkozón. Az országos elnök ennek kapcsán annyit mondott, hogy végül nem sikerült leszögezni a pontos neveket, de a megfelelő időben majd közölni fogják azokat.

Felvállalják a nemzeti ügyeket

Az ügyvivő elnök kiemelte, hogy az MPE egy hiánypótló jobboldali párt, amely szem előtt tartja a nemzeti érdekeket, ezért a román többségű településeken az RMDSZ-t fogják támogatni, nem sodorják veszélybe a magyar képviseletet. Háromszéken többek között Kökös, Előpatak és Zágon esetében is így tesznek.

Kulcsár-Terza József hozzátette ugyanakkor, hogy hallomása szerint „egyesek” román politikai szervezetekkel kívánnak együttműködni a későbbiekben, de szerinte ez is hamarosan ki fog derülni. Kijelentette, hogy az összefogás bizonyos helyzetekben indokolt, ilyenkor a nemzet javát az önérdeken felül kell helyezni. „Aki nem így gondolkodik, és magyarnak vallja magát, az vagy nem ért a politikához, vagy önérdeket képvisel” – mondta az elnök.

Fotó: Farkas Orsolya

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások