Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Autójával az Ojtoz-patakba borult

Meghalt szombaton egy off-road versenyen részt vevő pilóta, miután autójával az Ojtoz patakba borult – tájékoztatott Ioan Leonard Bulai Bákó megyei prefektus. A Román Autósport-szövetség közleménye értelmében Adrian Cernea egykori országos bajnok vesztette életét, autóját elsodorta a megáradt folyó. A segédpilótája megsérült. A baleset a Bákó megyei Sóspatak (Sarata) és Bereck között történt, egy nehezen megközelíthető helyen, ahol térerő sincsen. Cernea és Alex Tache autója egy völgyön haladt keresztül, amikor elsodorta egy hirtelen jött ár. A segédpilótát sikerült kimenteni, Adrian Cernea azonban az elsodort autóban rekedt. A versenyt megszakították, és mind a közelben levő versenyzők, mind a katasztrófavédelem munkatársai a keresésére indultak. Holttestére néhány száz méterrel odébb találtak rá. A Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Andrei Grecu szerint a 35 éves sérültet kórházba szállították. 

Elmaradt a strandnyitás

Elmaradt a hétvégére tervezett strandnyitás Sepsiszentgyörgyön a kedvezőtlen időjárás miatt – tájékoztat a Sepsi Rekreatív. Mint írták, készülnek a nyári szezonra, de az időjárás egyelőre nem kedvező a strandolásra, ezért úgy döntöttek, elhalasztják a nyitórendezvényt július elsejére. A medencék feltöltését már megkezdték, és a napozóágyakat is előkészítették, úgyhogy már csak az időjáráson múlik a nyitás. 

Felvételik júliusban

Júliusban szervezik a felvételi nyári szakaszát a Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatain. A közigazgatás szakon magyar és román nyelven 15–15 államilag támogatott, azaz ingyenes hely van, és 35 fizetéses helyet hirdetnek meg. A kereskedelem, a turizmus és a szolgáltatások gazdaságtana szakon Sepsiszentgyörgyön 12 ingyenes és 18 tandíjas helyet hirdetnek. A környezettudomány szakon 11 hely van ingyenesen, és 14 a fizetésesen. Az iratkozás július 12-én kezdődik, a különböző procedúrák után végleges eredményt július végén közölnek. Azok, akik tandíjas helyre jutnak be, évi 2500 és 3500 lejt fizetnek majd.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük