Felhívás!

Röviden

Autójával az Ojtoz-patakba borult

Meghalt szombaton egy off-road versenyen részt vevő pilóta, miután autójával az Ojtoz patakba borult – tájékoztatott Ioan Leonard Bulai Bákó megyei prefektus. A Román Autósport-szövetség közleménye értelmében Adrian Cernea egykori országos bajnok vesztette életét, autóját elsodorta a megáradt folyó. A segédpilótája megsérült. A baleset a Bákó megyei Sóspatak (Sarata) és Bereck között történt, egy nehezen megközelíthető helyen, ahol térerő sincsen. Cernea és Alex Tache autója egy völgyön haladt keresztül, amikor elsodorta egy hirtelen jött ár. A segédpilótát sikerült kimenteni, Adrian Cernea azonban az elsodort autóban rekedt. A versenyt megszakították, és mind a közelben levő versenyzők, mind a katasztrófavédelem munkatársai a keresésére indultak. Holttestére néhány száz méterrel odébb találtak rá. A Bákó megyei katasztrófavédelmi felügyelőség sajtószóvivője, Andrei Grecu szerint a 35 éves sérültet kórházba szállították. 

Elmaradt a strandnyitás

Elmaradt a hétvégére tervezett strandnyitás Sepsiszentgyörgyön a kedvezőtlen időjárás miatt – tájékoztat a Sepsi Rekreatív. Mint írták, készülnek a nyári szezonra, de az időjárás egyelőre nem kedvező a strandolásra, ezért úgy döntöttek, elhalasztják a nyitórendezvényt július elsejére. A medencék feltöltését már megkezdték, és a napozóágyakat is előkészítették, úgyhogy már csak az időjáráson múlik a nyitás. 

Felvételik júliusban

Júliusban szervezik a felvételi nyári szakaszát a Babeș–Bolyai Tudományegyetem sepsiszentgyörgyi kihelyezett tagozatain. A közigazgatás szakon magyar és román nyelven 15–15 államilag támogatott, azaz ingyenes hely van, és 35 fizetéses helyet hirdetnek meg. A kereskedelem, a turizmus és a szolgáltatások gazdaságtana szakon Sepsiszentgyörgyön 12 ingyenes és 18 tandíjas helyet hirdetnek. A környezettudomány szakon 11 hely van ingyenesen, és 14 a fizetésesen. Az iratkozás július 12-én kezdődik, a különböző procedúrák után végleges eredményt július végén közölnek. Azok, akik tandíjas helyre jutnak be, évi 2500 és 3500 lejt fizetnek majd.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.