Felhívás!

Lemhényért dolgozó nők

Lemhényért dolgozó nők Kovászna megye

Ünnepi műsorral, Édes ízek Székelyföldön könyvbemutatóval és konkrét tervekkel alakult meg az RMDSZ Lemhényi Nőszervezete június 18-án a helyi kultúrotthonban.

Az egybegyűltek Zsigmond Tímea Ildikót választották a szervezet vezetőjének, akinek munkáját Nagy Beáta alsólemhényi és Miklós Mária felsőlemhényi alelnökök segítik.

Jénáki Csongor, Lemhény polgármestere üdvözölte a kezdeményezést. „A nő a család és a közösség megtartó ereje. Úgy gondolom, hogy az új szervezetben minden lemhényi nő megtalálja a helyét céljainak, érdeklődésének megfelelően” – fogalmazott az elöljáró, és támogatásáról biztosította a hölgyeket.
A nőszervezet munkájának sikere a közösségért tenni akaró nők együttműködésében rejlik. Az egy-egy településen kipattanó kreatív ötletnek és azok megvalósításának, valamint az ezekért dolgozó nőknek köszönhetően sokszínű a szervezet tevékenysége. Ezt az értékteremtő munkát mutatta be Lemhényben Ájgel Ágnes, az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének elnöke.

„Egy nőszervezetnek hagyo­mány­őrző, de ugyanakkor teremtő és alkotó munkája van. A lemhényi nőszervezet alakulásának célja tenni a helyi nőkért, együttes erővel színesebbé és élettel telivé tenni a hétköznapokat” – emelte ki Zsigmond Tímea Ildikó, az RMDSZ Lemhényi Nőszervezetének elnöke, aki röviden a tervezett tevékenységeiket is ismertette. A továbbiakban közösségépítő és csapatösszerázó programokat fognak szervezni, tematikus előadásokat szakemberek meghívásával, céljuk a különböző karitatív akciókban való részvétel, családoknak, gyerekeknek, anyáknak szóló, valamint ünnepek köré szervezett programok rendezése, együttműködés kialakítása elsősorban a településen működő civil szervezetekkel és a megye nőszervezeteivel. 

(az RMDSZ Háromszéki Nőszervezetének sajtóirodája)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások