Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Pályázat gázvezetésre

Pályázat gázvezetésre Kovászna megye

A baróti önkormányzat által Felsőrákoson tartott falugyűlésen Rácz Gábor helyi vállalkozó tette fel a kérdést: úgy tudja, van lehetőség most gázvezeték lefektetésére pályázni, a baróti önkormányzat fog-e élni a lehetőséggel?

– Úgy vélem, szüksége lenne a gázra a falunak, ha kimaradunk most ebből a lehetőségből, akkor nagyon elmarad a gáz bevezetése – fogalmazott a vállalkozó, ám nem kapott biztató választ.

Hirdetés
Hirdetés

Benedek-Huszár János polgármester szerint ugyanis gázvezeték lefektetésére valamely településen csak úgy lehet pályázni, ha a pályázó, amely Felsőrákos esetében a baróti önkormányzat lenne, kezeskedik azért, hogy legalább 3000 új fogyasztó csatlakozik a majdani hálózathoz. Ellenkező esetben vissza kell fizessék a megpályázott összeget.

– Én ezt nem tudom felvállalni – mondta a polgármester.

Részletesebben kitérve a kérdésre, elmagyarázta, hogy Erdővidéken nincs is olyan nagy igény gázra, az emberek főznek vele, ám fűtésre még mindig inkább a fát használják. Az erdővidéki polgármesterek közösen is tárgyalták a kérdést, de ilyen feltételek mellett egyikük sem lelkesedett a gázvezetésért.

– Baróton több száz lakás előtt elmegy a gázvezeték, de mégsem köttetik be az emberek – nyomatékosította ellenvetését a város elöljárója. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. június 21., 16:51
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A kozeljovoben be is akarjak tiltani az egyeni gazkazanokot. Akkor mi ertelme lenne egy ilyen hatalmas beruhazasnak. Inkabb boviteni kellene az elektromos halozatot, hogy azt lehessen majd hasznalni fozesre, futesre…..mert most ugy nez ki ez lessz a jovo., kesobb majd elvalik.

   • User
    Dátum: 2021. június 22., 11:53
    ÉRTÉKELÉS: 0

    Nem betiltják, csak környezetvédelmi adót kell fizetni (mint a nagy szolgáltatóknak). Illetve megszüntetnek minden gáz alapú fűtésre adott támogatást. Van olyan elképzelés (még egyszer elképzelés), hogy a klímacélok eléréshez 2030-ig be kéne tiltani a gázfűtést, de egyelőre nem ebbe az irányba haladnak a dolgok. Nagy Britanniában viszont 2025-től tényleg be akarják tiltani az új építésű házak esetében.

  • User
   Dátum: 2021. június 21., 20:52
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Nem kell mindent elhinni az EU-nak. Gázvezeték épül mindenhol (Déli áramlat stb.), a betiltás is politika, mint minden más. Nekünk betiltanák, ők használnák. Nem kell mindent rájuk hagyni.

   • User
    Dátum: 2021. június 22., 10:27
    ÉRTÉKELÉS: -1

    Nyugaton egyáltalán nem divat a lakónegyedekben az egyéni fűtés, ott működik a központi rendszer. Hogy itt nem, az csak az itteniek hibája. Házaknál más a helyzet, de azoknál is sok helyen villanykazán van. Szóval vezeték kell, használják is a gázt erőművekben is.

  • User
   Dátum: 2021. június 23., 11:05
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Édesem, de az országvezetést, a környezetvédelmet, a magas életszínvonalat is jobban csinálják. Vágyunk arra, hogy annyit kapjunk, mint ők, olyan útjaink legyenek mint nekik, olyan egészségügyi ellátásban részesüljünk, olyan kényelemben élünk, de ha valamit tenni kéne, na akkor tiltakozunk, hogy nem, azt itt nem lehet. Közben meg benyaljuk a politikusok propagandáját, jól bebizonyította ezzel is, hogy már a gázfűtésről is a melegek jutnak az eszébe. Végül is mindkettőnek köze van a meleghez… De akkor már a kánikula is a szivárványlobbi miatt legyen, jó?