Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Tisztújítás a Romániai Magyar Néptáncegyesületnél

Augusztus 29–30-án a sepsiszentgyörgyi Park szálloda teraszán tartotta tisztújító közgyűlését a Romániai Magyar Néptáncegyesület. A rendezvényt áprilisra tervezték, de a vírusjárvány miatt el kellett halasztani. Az egyesület korábbi elnökének, Deák Gyula Leventének, a Háromszék Táncegyüttes igazgatójának lejárt a mandátuma, és nem vállalta tovább a tisztséget. Két elnökjelölt volt: Virág Endre, sepsiszentgyörgyi táncoktató, a megyei művelődéi központ táncszakelőadója és Fülöp Ágnes korábbi alelnök, a kolozsvári Ördögtérgye tánccsoport vezetője. Az elnök Virág Endre lett, helyettesének Kovács Hajnalt, a felfalusi Bíborka néptáncegyüttes vezetőjét választották. Az egyesületnek 32 tagja van – öt hivatásos, a többi pedig amatőr együttes. Az együttes célja többek között a néptáncmozgalom összehangolása, a csoportok tudástárának bővítése, szakmai támogatása. 

Eltűnt kamaszlányt keresnek

Eltűnt a 14 éves Dima Tímea. A kőröspataki kamaszlány szerdán ismeretlen helyre távozott otthonról, azóta nem tért haza. Az 1,40 méter magas, 40 kilogrammos, fekete hajú, ovális arcú, barna szemű, vékony lányt kék farmernadrágban, fehér pólóban, fekete blúzban és rózsaszín sportcipőben látták utoljára. Aki bármilyen információval rendelkezik holléte felől, azt kérik, hogy hívja a 112-es egységes segélyhívószámot. 


Mopeddel balesetezett

Szerdán este, 20 órakor közúti baleset történt Sepsiszentgyörgyön, a 13E jelzésű országúton. A rendőrség közleménye szerint a balesetet szenvedő 48 éves férfi mopedje megcsúszott az útpadkán, elvesztette az uralmát a jármű fölött, és felborult. A férfi súlyos sérüléseket szerzett, így mentővel szállították kórházba. A sofőr nem fogyasztott alkoholt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások