Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hármat örökbe fogadtak

Hármat örökbe fogadtak Kovászna megye

Örvendetes módon változatlanul alacsony az elhagyott és gyermekjogvédelmi rendszerbe bekerülő gyermekek száma Kovászna megyében, az utóbbi években csökkenő tendencia észlelhető. Ha tavaly összesen 23 gyermekről mondtak le szüleik (2018-ban 24-ről), idén az év első nyolc hónapjában 11-et hagytak el.

Amint azt Fehér Gabriellától, a Kovászna Megyei Szociális Ellátási és Gyermekjogvédelmi Igazgatóság munkatársától megtudtuk, az idén augusztus 20-ig 11 gyermeket hagytak a kórházban a szülők. Közülük nyolcan kerültek a rendszerbe, három gyermeket hazagondoztak, ami azt jelenti, hogy visszahelyezték eredeti családjába, vagy a közeli rokonságból fogadta be valaki.

Hirdetés
Hirdetés

Az intézmény szociális munkása ilyenkor ankétot készít, felméri a család helyzetét, kikéri a helyi önkormányzat véleményezését is, ennek alapján döntik el, hogy visszahelyezhető-e a gyermek, vagy esetleg veszélyeztetett saját családjában, és jobb kiemelni abból a környezetből.

Idén három örökbefogadást véglegesítettek, hét gyermek van 90 napos próbaidőn eljövendő családjában, nyolc család ért annak a procedúrának a végére, amelynek végén megkapták a bizonylatot, mely szerint alkalmasak örökbefogadó szülőnek. Az országos örökbefogadási listán 66 Kovászna megyei örökbe fogadható gyermek szerepel minden korosztályból. 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük