Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Kovászna megye

Halálos baleset

Hétfőn hajnalban, 4 óra 20 perckor Szentkatolnán történt tragikus közúti baleset: egy 23 éves, kézdivásárhelyi fiatal egy enyhe jobbkanyarnál elvesztette uralmát a járműve fö­lött, lesodródott az úttestről, és egy hídfőnek csapódott. Az ütközés során a sofőr életét vesztette. A rendőrség tovább nyomoz az ügyben. 

Véghajrában a licisek

Középiskolai éveik utolsó hetében vannak a tizenkettedikes líceumisták, akik számára május 31-én véget ér az iskola. Tegnap megkezdődött az érettségi vizsgára iratkozás időszaka, ez péntekig tart, maga az érettségi június 3-án kezdődik a román nyelvi szóbelivel, ezt követi június 5–6-án az anyanyelvi, majd a digitális kompetencia és idegen nyelvi tudás felmérése. Az írásbelikre július 1-től kerül sor. Megyénk középiskoláiban jelenleg 1183 tizenkettedikes van, 815 a magyar tagozaton, 323 a románon. Estiben, illetve csökkentett látogatású tagozaton 129 tanuló fejezi be a líceumot. 

Isznak és vezetnek

Kézdivásárhelyi, kovásznai rendőrök hétvégén két sofőrt is lebuktattak, akik ittasan ültek volán mögé, egyiknek 0,49 mg/l, a másiknak pedig 1 mg/l alkoholt mutattak ki a lélegzetében. Vasárnap Ozsdola és Kézdimartonos között, a 3-as községi úton egy 50 éves férfi vesztette el uralmát járműve fö­lött, és egy patakmederben kötött ki. Szerencsére könnyű sérülésekkel megúszta, ám szondáztatásnál 0,63 mg/l alkoholt mutattak ki nála az egyenruhások. Ugyancsak az alkohol számlájára írható az a szentkatolnai eset is, ahol egy 33 éves biciklis ittasan elesett, és kórházba került. Nála 0,46 mg/l volt az „eredmény”, és pár zúzódás. 

Kétkerekes vagányok

Árkoson egy 21 éves fiatalt kaptak el a rendőrök, aki forgalomba be nem írt motorbiciklivel közlekedett anélkül, hogy hajtási jogosítványa lett volna erre a kategóriára. Hétvégén Felsőrákoson is „horogra akadt” egy 28 éves férfi, aki forgalomba be nem írt mopedet vezetett hajtási nélkül.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. május 28., 8:02
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mindenki úgy gondolja, hogy emlékszik valakire, aki megúszta, hogy szabálytalan közlekedve sem esett büntetés terhe alá, mert elintézték neki.

 • User
  Dátum: 2019. május 28., 9:15
  ÉRTÉKELÉS: 6

  Minden faluban van ralizo motorbiciklis aki konyv nelkul bogeti a motrat es ha meg szol az ember akkor kirohogik vagy durvan odaszolnak.Ezeket kellene a rendorseg egy kicsit kordaba tartsa mert nem lehet birni veluk.Egy nap 50 szer vegig bogetik a motrukat az utcan nem tudom mire jo ez es hol van a szulo is aki ezt megengedi?

  • User
   Dátum: 2019. május 28., 22:44
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Nemcsak ralizó motorosok vannak, hanem ATV-vel fel alá rohangáló gyerekek, néha akár felnőtt társaságában is,lehetőleg vasárnaponként, nagy hangon bőgő magyar vagy román manele ahol a fél falu az hallgatja.Persze rendőr sehol, minek is, volt rá példa hogy öt különféle zene bőgött vasárnap este. Zaj, káosz és senki aki rendet teremtene.