Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ökumenikus összefogás a politikai foglyokért

Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) ökumenikus istentiszteletre hív mindenkit Csíkszeredába, a pápalátogatás előnapjára. A szolidaritási és imaalkalomra május 31-én, pénteken 17 órától kerül sor a csíkszeredai református templomban, és célja felhívni a nagyvilág és a közvélemény figyelmét a politikai foglyokként bebörtönzött Beke István és Szőcs Zoltán ügyére.

Az immár lassan egy éve börtönben ülő két székely fiatalember számára a romániai jogi lehetőségek úgy tűnik, lassan kimerültek: csak az államelnöki kegyelemben bízhatnak, vagy a hazai jogállami rendszer gyökeres megváltozásában. Mindaddig viszont kötelességünk, hogy itthon ne hagyjuk feledésbe merülni a velük történteket, és minden lehetséges eszközzel segítsük szabadulásukat!

A május 31-én tartandó ökumenikus istentisztelet időpontja épp ezért jelképes. Az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács szándéka, hogy azokban a napokban, amikor a nagyvilág szeme a pápalátogatás miatt Csíkszeredára irányul, felhívja a figyelmet arra, hogy nemrégiben még e városban raboskodott Beke István és Szőcs Zoltán, ügyük pedig azóta is rendezetlen.

Legyünk minél többen a május 31-i találkozónkon, s fejezzük ki szolidaritásunkat az ártatlanul bebörtönzöttek mellett!

Az imaalkalmat követően az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács tiltakozólevéllel fordul a legmagasabb egyházi és világi vezetőkhöz, a hazai törvényalkotókhoz, valamint a nemzetközi fórumok képviselőihez.

Az EMNT sajtóirodája

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük