Felhívás!

RÖVIDEN

RÖVIDEN

Orbaiszéki Forgács Fesztivál

Hétvégén, július 30−31-én szervezik meg a harmadik Orbaiszéki Forgács Fesztivált Kovászna központjában. Az esemény az orbaiszéki kistérség összetartását célozza megerősíteni, valamint annak jellegzetességeit, népi szokásait, hagyományait, munkáit mutatja fel. „Etnográfiai jellegű ez a fesztivál, népi hagyományokat, mesterségeket, népzenét és néptáncot sorakoztat fel, ezek köré rendeződik az egész rendezvény. Igazán örülök annak, hogy idén – több éves kihagyás után – ismét meg tudjuk szervezni, hiszen mindig nagy érdeklődésnek örvend” – nyilatkozta Gyerő József polgármester.

A fesztiválon minden orbaiszéki közigazgatási egység képviselteti magát, jelen lesz Kovászna város, Barátos, Kommandó, Zágon, Nagyborosnyó és Zabola község küldöttsége. A részletes programot ugyan még nem ismertették, az azonban már bizonyos, hogy lesznek gyermekfoglalkozások a Havadtőy Sándor cserkészcsapat bevonásával, valamint biztosan fellép a magyarországi Apostol, István Ildikó és barátai, illetve a kézdivásárhelyi Old Bumeráng zenekar is. Emellett szeretnék bemutatni az Édes ízek Székelyföldről című könyvet is, azt ugyanis a fürdővárosban még nem ismertették. Mindezek mellett lesz huszárfelvonulás, fúvószenekari koncert, folklórműsor, hagyományostermék-vásár, favágóverseny, kézműves tevékenységek, és a már említett népi mesterségek is bemutatkoznak. Szeretettel várnak minden érdeklődőt Orbaiszékről, de nem csak!

Haladnak az utcákkal

Előző Körképünkben számoltunk be részletesebben a 11 utcás pályázat újdonságairól. Azóta további utcákat sikerült leaszfaltozni: első aszfaltréteggel burkolták a Timár utca teljes hosszát, illetve a Dsida Jenő utcát, miután kiépítették a szennyvízcsatorna-hálózatot, illetve a felszíni/földalatti csapadékelvezető csatornát.

Hozzászólások