Felhívás!

Röviden

Új állások a kórháznál

Tizenhét egészségügyi asszisztensi és két takarítói állást hirdetett meg a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház. Az asszisztensi állásból kilenc végleges, nyolc meghatározott időre szól. Többek között a sürgősségre (ez esetben felsőfokú végzettség szükséges), a neurológiára, reumatológiára, műtőkbe, tüdőgyógyászati járóbeteg-rendelőbe, sterilizáló részlegre, újszülöttosztályra, valamint a radiológiai és orvosi képalkotó laboratóriumba (ez esetben külön szakosodás szükséges) keresnek nővéreket. Jelentkezni április 7-ig lehet, további tájékoztatást a kórház honlapján, a spitfog.ro weboldalon lehet elérni, vagy a személyzeti osztályon.

Kovásznán találkoznak az orvosok

Az Erdélyi Múzeum-Egyesület Orvos és Gyógyszerésztudományi Szakosztálya április 6–8. között a kovásznai Clermont Szállodában tartja a 27. tudományos ülését. A háromnapos ülésszak lehetőséget biztosít a szakembereknek az orvosi, fogorvosi és gyógyszerészeti tudományok újdonságainak, azok gyakorlati vonatkozásainak a bemutatására és megismerésére a szabadon választott továbbképző előadások révén. Az eseményt ma 19 órakor nyitják meg a Millennium Teremben. A rendezvény fővédnöke Tamás Sándor, Kovászna Megye Tanácsának elnöke.

 

Szépen magyarul!

A szentivánlaborfalvi Berde Mózsa Elemi Iskola április 7-én, pénteken 13 órakor szervezi meg az oktatási intézményben a Laborfalvi Róza Szépen Magyarul elnevezésű versenyt. A szövegmondó vetélkedőre Kovászna megyéből 15, kisiskolásokból álló csapat, Hargita megyéből pedig egy nevezett be. A vetélkedő érdekessége, hogy a tanulók szabadon választhatják ki a felkészülés anyagát, amely lehet vers vagy próza, magyar szerző műve vagy műfordítás. A verseny célja elmélyíteni a gyermekekben az anyanyelv szeretetét, annak ápolását, népszerűsíteni a gyermekirodalom gyöngyszemeit. Szombaton ünnepi istentiszteletet tartanak az unitárius templomban, majd felavatják az iskola bejáratát képező székelykaput és emléktáblát lepleznek le az intézmény területén.

Hozzászólások