Felhívás!

Leállt a kulturális élet

Leállt a kulturális élet

A koronavírus-járvány miatt minden kulturális esemény elmaradt Zágon községben, hiszen a szigorú szabályok ellehetetlenítették a megszervezésüket. A hagyománnyá vált gyertyagyújtási ünnepséget is lefújták, helyette adventi énekeket sugároznak majd a köztéri hangszórókból.

– Sajnos, az elmúlt időszakban semmilyen kulturális eseményt nem tudtunk megszervezni. Volt egy tervünk a Háromszék Táncegyüttessel, de ez is meghiúsult. Még időpontot sem tudtunk egyeztetni – tudtuk meg Márton János kultúrigazgatótól.

Hozzátette, az adventi koszorút feldíszítik ugyan, de a közös, ünnepi meggyújtás elmarad, helyette ének szól majd a köztéri hangszórókból.

A Művészeti és Népiskola tanulói is online térbe szorultak, illetve az ifjúsági fúvószenekar is felfüggesztette a próbákat a járvány miatt. Remélhetőleg jövő héten, 6–8 fős csoportokban újra elkezdhetik – tudtuk meg.

A kis múzeum téli program szerint, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között, szombaton pedig 9 és 14 óra között tart nyitva. A látogatottsága azonban a járványhelyzet miatt nagyon visszaesett.

Hozzászólások
Lapértesülés: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

Lapértesülés: Brüsszel betiltaná a karácsony kifejezés és a keresztény nevek használatát

Az Il Giornale olasz napilap által elsőként közölt uniós belső dokumentáció szerint az Európai Bizottság új kommunikációs irányelveket fogalmaz meg, s ezek a többi között tiltják a karácsony kifejezés, valamint a hagyományos európai keresztény nevek használatát, amit “a politikai korrektség lázálmának” nevezett Giorgia Meloni a jobboldali Olasz Testvérek elnöke.