Hirmondo

Röviden

Vásár helyett piacnap

Ha hétfő, akkor piacnap Zágon központjában. Korábban vásárnak nevezték, de ma már egyszerű piacként tartják számon, ahová összegyűlnek az eladók és a vásárlók. Kanapétól cipőkig, ruhaneműktől gyümölcsig minden megtalálható itt. A vásári hangulathoz még hozzásegít a kürtöskalács és a lángos ínycsiklandó illata is. Az árusok már reggel korán megérkeznek a helyszínre, és kipakolnak, várják a vevőket. A piac a járvány miatt sem állt le, maszkban és az előírt távolságot betartva mindenki vásárolhat. 

Feljavítottak kilenc utcát

Alig vette át a polgármesteri stafétát Kiss Augustin, máris munkához látott, és kilenc utcát tett járhatóvá, amelyekre tört követ szórtak, majd lehengerezték. Papolcon is folytatták az utak feljavítását, de még így is rengeteg a tennivaló. A következőkben az árkok rendbetétele következik a falu bejáratától egészen a központig, melyet pályázati pénzzel finanszíroznak, a település a víz- és csatornarendszerének bővítése is tervben van. 


A tisztaságon a hangsúly

Kiss Augustin polgármester elmondta, eddig sem lehetett senkinek panasza a község tisztaságra, de ő még nagyobb hangsúlyt szeretne fektetni erre, mert a munkájukat másként ítélik meg az idelátogatók, ha egy rendezett, tiszta falu fogadja őket. Legutóbb az őszi faleveleket takarították össze a községháza munkásai.

Hozzászólások