Felhívás!

Készen áll a korcsolyapálya

Készen áll a korcsolyapálya

A nem megfelelő időjárás miatt a Lőrincz Zsigmond sípálya a december 17-re tervezett megnyitása elmaradt, de így sem bánkódhatnak a téli sportok kedvelői, mert december 21-én, pénteken 15 órától a sípálya alatt található korcsolyapálya várja az érdeklődőket.

 

Gyerő József polgármester tudatta, hogy az enyhe időjárás nem kedvezett a sípálya megnyitásának, ugyanis -3, -4 fok fölött nem tudnának biztonságos feltételeket teremteni a síeléshez. Ezért egyelőre várják a síszezonnak kedvező hideg időjárást.

Jó hír viszont, hogy a Sepsiszentgyörgy önkormányzatától tavaly ajándékba kapott 600 négyzetméteres korcsolyapálya péntektől várja az érdeklődőket. A korcsolyapálya berendezését az önkormányzat feljavította és használhatóvá tette, ugyanakkor megteremtette a téli sporthoz szükséges körülményeket.

A korcsolyapályára felnőtteknek a belépő 10 lej, míg a gyerekeknek, diákoknak, egyetemistáknak és nyugdíjasoknak 5 lej. Az önkormányzat lehetőséget biztosít a korcsolyák bérlésére is: igaz, egyelőre csak 20 pár bérelhető korcsolyával rendelkeznek, ezért szívesen fogadnak bármilyen eszközadományt.

A sípálya alatt található a menedékház is, aminek egy része kereskedelmi egységként fog működni: forralt bort, teát stb. lehet majd vásárolni. Igaz erre még várni kell, mert az első közbeszerzésre senki nem jelentkezett, míg a másodikra egy jelentkező volt, aki meg is nyerte, de még hátra van az ezzel járó bürokratikus zarándoklat.

Gyerő József polgármester megjegyezte, ha bár a korcsolyapálya működtetése, fenntartása és azt megelőző javítása megterhelte az önkormányzatot, és nem egy „nyereséges” befektetése a városnak, mégis kiemelkedően fontosnak tartja, hogy ez által biztosítanak téli sport lehetőséget az azt igénylő helyieknek és turistáknak. Lévén, hogy Kovászna turisztikai érdekeltségű város és az önkormányzat nyitni akar a hétvégi turisták felé is, ezért fontos, hogy téli sport lehetőséget teremtsenek az érdeklődőknek.

Hozzászólások