Felhívás!

Háromnapos téli varázslat

Háromnapos téli varázslat

Háromnapos téli varázslattal várják a gyerekeket a kézdivásárhelyi sportcsarnok előtti téren december 19–21. között. Mikulássarok, mesés helyszínek, ínycsiklandozó finomságok, szemet gyönyörködtető standok és sok-sok zenés program várja az érdeklődőket a karácsonyt megelőző időszakban.

A kézdivásárhelyi civil szervezetek összefogásának köszönhetően újra megnyitja kapuit a Karácsonyi Gyermekváros, Kézdivásárhely mesevárosa. A háromnapos programba a városi oktatási intézmények, valamint egyesületek is becsatlakoznak, hogy tartalmas kül- és beltéri programokkal szórakoztassák a kézdivásárhelyi és idelátogató családokat. A színpadi programokat a helyi óvodások és iskolások, valamint egyházi kórusok biztosítják, emellett fellép az Ego Sum zenekar, a Snaps Vocal Band és Gozefini bűvész is. A színpadon láthatjuk továbbá a Zarah Kids népdalcsoportot és a KSE táncszakosztályának tehetségeit Pap Ágnes vezetésével.

A programsorozat december 19-én, szerdán 17 órától az óvodák karácsonyfa-díszítésével indul, emellett pedig minden délután karácsonyi mesével indul az Antanténusz Egyesület előadásában. Csütörtökön a gyermekvárosban teszik közszemlére a KreaKids Stúdió Mézesváros projektjének munkáit, amelyre már lehet jelentkezni.

Az állandó programok között szerepel a Mikulássarok, ahol a kicsik a Mikulással találkozhatnak, beszélgethetnek, majd felszállhatnak a városi kisvonatra, amely átviszi őket a gyermekváros útvonalán. Lesz továbbá lovas szánozás, vásári forgatag, beltéri játékok, élő betlehem, környezetvédő tanácsok, de üzenhetünk az angyalkának és karitatív akcióra is sor kerül. A karitatív akció keretében arra kérik a gyermekeket, családokat, hogy a megunt játékokat, tárgyakat ajánlják fel a rászoruló gyerekeknek, a szervezők pedig becsomagolják azokat, és gondoskodnak róla, hogy eljussanak a megfelelő helyekre.

A Karácsonyi Gyermekváros december 19–21. között üzemel, ezeken a napokon, 17 és 20 óra között látogathatók a programok. Az esemény egy újabb nappal bővül, december 22-én, szombaton a Gábor Áron térre költözik a program egy szelete, ekkor érkezik ugyanis Kézdivásárhely főterére a betlehemi láng. Előtte viszont Orbán Ferenc és Gábor Szabolcs zenélnek, verset szaval Kiss László színművész. A szombati program 17.30-kor kezdődik, és az adventi gyertyagyújtással ér véget.

Az esemény szervezője Kézdivásárhely Municípium Önkormányzata, valamint az Aktív Nők Egyesülete, a rendezvény főtámogatója és megálmodója a Wegener–Pro Sanitate Alapítvány. Közreműködő szervezetek: Benji Állatvédő Egyesület, Székely Kutya Klub, Antanténusz Egyesület, KreaKids Stúdió, Pro Pectus Egyesület, RMDSZ Kézdivásárhelyi Nőszervezete, Nők Egyesülete, Salvatore Egyesület, KVISZ, Zöld Nap Egyesület, Felsőháromszéki Kézműves Egyesület, Kézdivásárhelyi 34-es számú Gábor Áron Cserkészcsapat, Vetró András, Voloncs Mária.

Hozzászólások