Felhívás!

Felköszöntötték az idősöket

Felköszöntötték az idősöket

A nap folyamán nem csak a pálinkafőzés rejtelmeibe lehetett betekinteni Kézdialmáson, ugyanis október 20-án ünnepelték a községben az idősök napját is.

A zsúfolásig megtelt templomban az öregek tiszteletére tartott szentmisét Kopácsi Ferenc kézdialmási plébános celebrálta. A szentmise végén a helyi diákok és a templomi kórus tartott előadást, ugyanakkor gyertyát gyújtottak azok emlékére, akik eltávoztak az élők soraiból. Ünnepi beszéd is elhangzott, amelyben azt is felsorolták, hogy kik a település legidősebb lakosai.

Kovács Ildikó óvónő elmondta: a falu legidősebb polgárai sorába Bertalan Lajos, Fábián Matild, Gyergyai Tamás, Kelemen Endre, Mátyás Mária-Magdolna, Molnár Lenke, Németh Kelemen Teréz és Szabó Ilona lépett be, ők betöltötték 70. életévüket.

A legidősebb polgárok élén Tódor Antal áll (100 éves), őt követi Finta Gizella (94), Kádár Julianna (93), Bartók Mária (92), Mátyás Gizella (91), Illyés Mária (90) és Gyergyai Margit (90).

Az esemény a művelődési otthonban szeretetvendégséggel folytatódott, amelyen a Perkő Néptáncegyüttes és a Kedves zenekar biztosította a jó hangulatot.

Hozzászólások