Felhívás!

Röviden

Bányavakság

November 27-én, szerdán 19 órától a művelődési központban, a nagyváradi Szigligeti Színház előadásában lesz látható Székely Csaba Bányavakság című darabja. A Bányavakság kíméletlen őszinteséggel és páratlan humorral rajzolja meg egy képzeletbeli székely kisközösség lakosainak fantomképét: a Bányavirágból ismerős helyszínt ezúttal a község polgármesteri címéért vívott harc jellegzetes szereplői lakják be. Ince, a jelenlegi elöljáró foggal-körömmel ragaszkodik székéhez, és mindent megtesz, hogy kihívóját, a szélsőséges nacionalista nézeteket valló Izsákot visszalépésre bírja. Kérésére érkezik a faluba „komisszár” Florin Lupescu, a magyarul is tudó román rendőr, aki azonban figyelmét elsősorban azokra a korrupciós ügyekre összpontosítja, amelyekben a település első embere érintettnek bizonyul. Ince karrierje veszélybe kerül, ezzel párhuzamosan pedig családja széthullásával is kénytelen szembenézni.

Jegyár 20 lej felnőtteknek, 15 lej diákoknak. Belépőt a művelődési ház titkárságán lehet vásárolni naponta 8-15, pénteken 8-13 óra között.

 

Látogatható tárlatok

A művelődési ház kiállítótermében november 22-ig tekinthető meg a brassói magyar művészek csoportos tárlata keddtől péntekig 11-16, vasárnap 10-14 óra között. A Kádár László Képtárban november 29-ig látogatható Márton Árpád csíkszeredai festőművész életmű-kiállítása. Nyitvatartás keddtől péntekig 11-16, vasárnap 10-14 óra között. A belépő ára 4 lej/felnőttnek, 2 lej/nyugdíjasnak, diáknak. Csoportok a 0770.420.087-es telefonszámon jelentkezhetnek.

 

Gazdáné Olosz Ella-tárlat

A kovásznai művésznő reprezentatív alkotásaiból álló gyűjteményes kiállítás a művelődési házban látogatható a városi könyvtár órarendje szerint (keddtől péntekig 9-17, szombaton 9-14 óra között), szervezett csoportok jelentkezését a 0770.420.087-es telefonszámon várják. A belépés ingyenes.

Hozzászólások