Felhívás!

Építkezési munkálatok Kovásznán

Építkezési munkálatok Kovásznán

Nemrég felújították a Ștefan cel Mare utcában levő orvosi rendelő épületét, emellett pedig a csomakőrösi patak szabályozása zajlik, továbbá járdafelújítás is történik – tudtuk meg Gyerő József polgármester önkormányzati beszámolójából.

Az elöljáró elmondta: befejezték a Ștefan cel Mare utcai orvosi rendelő külső felújítási munkálatait. A munkálat során újrafödték és hőszigetelték az épületet, nyílászárókat cseréltek, összesen mintegy 220 ezer lej értékben. Az ehhez szükséges anyagiakat önerőből fedezte az önkormányzat, a térrendezést részben a hivatal alkalmazottai végezték. A polgármester megjegyezte, jövőben az épület előtti parkoló és sétány helyzetét szeretnék orvosolni.

Gyerő József arról is beszámolt, hogy közbenjárásukra a Kovászna Megyei Vízgazdálkodási Hivatal az idén is folytatta a csomakőrösi patak szabályozási munkálatait. Újabb négy, kövekből kialakított fenékgátat telepítettek a kimosott és veszélyessé vált, megmélyült szakaszra. Az önkormányzat a lehetősége szerint segítette munkájukat.

Ezzel még koránt sem merülnek ki a város területén végzett közérdekű munkálatok. Befejezték a Kis utca talajvíz-csatornázását, ezáltal megszűnt egy, a környéken lakóknak sok bosszúságot okozó gond. Ezzel egy időben a Közüzemek Rt. saját költségére kicserélte a megrongálódott ivóvíz- és szennyvízcsöveket az érintett részen.

Megkezdték az idei évre tervezett járdafelújítást is, amelyek a Kálvin, Szabadság, Ignácz Rózsa, Alsó-Páva utcákat, illetve Iskola utcai ANL-s tömbház előtti részt, valamint a szívkórházzal szembe levő szakaszt érintik. A polgármester közölte, a Vipera gyógyszertár és a turisztikai infóiroda előtti járdaszakaszra nem jelentkezett vállalkozó, ezért arra a szakaszra kénytelenek újabb versenytárgyalást hirdetni.

Az elöljáró a Regionális Operatív Program keretében pályázott, 11 utcát érintő felújítási munkálat helyzetéről is beszámolt. „A ROP 7.1-es tengelyen nyert, 11 utca felújítását előrelátó pályázatunk műszaki dokumentációját sok munka és még több bosszúság árán végre sikerült átgyúrnunk a bürokrácia útvesztőin, odáig eljutva, hogy egy hónappal ezelőtt meghirdethettük az építési-kivitelezési munkálatok közbeszerzését. Azonban a záros határidőig – október 11-ig – sajnos nem érkezett egy ajánlat sem, így ebben az esetben is újabb versenytárgyalásokat kell kiírnunk, addig, amíg építőt találunk” – mondta az elöljáró.

Hozzászólások