A Nagy Mózes gólyái nyertek

A Nagy Mózes gólyái nyertek

A Nagy Mózes Elméleti Líceum gólyapárját, Rancz-Gyárfás Hannát és Várza-Deák Zsombort választották a dzsungel királyának és királynőjének a pénteki Városi Szuper Gólyabálon a Vigadó Művelődési Házban.

 

Az előző évek gyakorlatához hasonlóan a Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet idén is sajátos tematika köré szervezte a kilencedikeseknek szóló megmérettetést, ezúttal Gólya vagyok, ments ki innen témakörben állították komoly kihívások elé mind az öt helybeli középiskola gólyapárjait.

Kerekes Enikő és Opra István (Apor Péter Szakközépiskola), Imre Anita és Dumitru Géza (Bod Péter Tanítóképző), Szabó Henrietta és Pál Bence (Gábor Áron Műszaki Oktatási Központ), Rancz-Gyárfás Hanna és Várza-Deák Zsombor (Nagy Mózes Elméleti Líceum), Deszke Hanna és Bekk Norbert (Református Kollégium) a székely dzsungel titokzatos, kihívásokkal teli világában nyolc próbát kellett kiálljon.

Kezdésként a pároknak slam poetry formájában, különböző, előre megadott akcentusokkal (pl. orosz pártfőtitkár, francia pék, olasz mamma) kellett bemutatkozniuk, külön kitérve arra, hogy miért jó kézdivásárhelyi gólyának lenni. Ezt egy szó szerint kemény feladat követte, a gólyáknak kizárólag a fejüket használva kellett lufikat kipukkasztaniuk, miután előzetesen alaposan elszédültek.

A harmadik feladatban a fiúknak különböző növényeket kellett körbeírniuk, úgy, hogy a lányok kitalálják, majd a legnépszerűbb küldetés, a gyűjtögetés következett, ahol a gólyáknak a közönség soraiból kellett különböző tárgyakat beszerezniük. Az ezt követő kvízben 15 általános műveltségi kérdést kellett megválaszolniuk, amelyek többsége a dzsungelhez, illetve a város történelméhez kapcsolódott.

Az agytorna után a tévéből ismert Egy perc és nyersz játékokban tették próbára magukat a résztvevők, mindössze egy perc alatt kellett megoldaniuk különböző ügyességet igénylő feladatokat. Majd táncban is megmutatták rátermettségüket, a próbába a szervezők kis csavart is belecsempésztek azáltal, hogy egy alsónadrágot kellett váltogatniuk a páros tagjainak, a gyorsaság itt is mérvadónak számított. Az utolsó feladat a szerencsekerék volt, ahol többek között karaoke, szövegfelolvasás és szituációs feladat várt a gólyákra.

A próbák után az öttagú zsűri összesítette a pontokat, majd sor került az eredményhirdetésre. A legtöbb pontot, és ezzel a végső győzelmet a Nagy Mózes Elméleti Líceum gólyapárja szerezte meg, nyereményük két darab 2019-es Vibe Fesztivál-bérlet, illetve ők képviselhetik Kézdivásárhelyt a Megyei Szupergólyabálon. Második helyen végzett a Református Kollégium, akik Sic Feszt hétvégi jegyekkel tértek haza, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig a Gábor Áron Szakképző Líceum gólyái állhattak, ők Sic Feszt napi jeggyel gazdagodtak. Dicséretben részesült az Apor Péter Szakközépiskola és a Bod Péter Tanítóképző. Az est zárásaként a gólyák letették a gólyaesküt, majd fergeteges buli következett a For You Pubban.

A rendezvény szervezője: Kézdivásárhelyi Ifjúsági Szervezet, For You Pub, Vigadó Művelődési Ház. Támogatók: Városi Színház, New Fashion és Zarah Moden nadrággyárak, Fejér László Ödön szenátor, Háromszéki Ifjúsági Tanács, Magyar Ifjúsági Értekezlet, Vibe Fesztivál.

Hozzászólások