Felhívás!

A járvány beleszólhat

A járvány beleszólhat

Baróton, ha járványügyi korlátozások közepette is, de készülnek a téli ünnepekre, hogy azok bár annyira csillogóak legyenek, mint az elmúlt években voltak. Ilyenformán, nem szeretnék, ha elmaradna a már bejáratott karácsonyi vásár, illetve a diákdombi adventi gyertyagyújtások meleg légkörének, jó hangulatának is örvendhetnénk, és a Városi Művelődési Háznál is több programmal készülnek az ünnepekre.

Legfrissebb adatok szerint Baróton a fertőzöttségi arány 4,33 ezrelék, ami a megye negyvenöt közigazgatási egysége közül ilyen szempontból az előkelő negyedik helyet biztosítja a településnek, vagyis van ok az aggodalomra és a hűvös távolságtartásra is.

Idén advent első vasárnapja november 28-ra esik, amikor, ahogy az az elmúlt években is volt, 19 órától a város adventi koszorúján meggyújtanák az első gyertyát, és a többit az azt követő három vasárnap ugyanabban az időpontban. A koszorút idén is a város központjában, a Diákdombon helyezik el.

A tervek szerint az első gyertya a baptista egyház tagjainak rövid műsora keretében gyúlna fel, aztán hasonlóképpen az unitáriusok, a római-katolikusok és végül a reformátusok hívnának gyertyát gyújtani.
A polgármesteri hivatalnál annyit elárultak, hogy idénre új adventi koszorút készítenek, és a város központi részén megújul a díszvilágítás is. A város karácsonyfáját a már megszokott helyen, a bányászszobor mellett állítják fel. A szokásos Mikulásjárás megrendezése a járvány miatt még kérdőjeles, mindenesetre készülnek rá, a karácsonyfánál december ötödikén délután, illetve hatodikán reggel az óvodáknál és iskoláknál. Ugyancsak amennyiben a járványhelyzet engedné, a Városi Művelődési Háznál december 8-án a Székelyudvarhelyi Néptáncműhely tartana előadást, december 17-én rendeznék a nagykorúsítást, december 23-án a művelődési ház Syncron tánccsoportjának 29. alkalommal tartandó ajándékműsorára kerülne sor, végül pedig december 25-én a Bujka énekegyüttes lépne fel karácsonyi műsorral.

Kérdéses egyelőre a karácsonyi vásár megszervezése is. December 18-ra tervezik a Piac utcában, ahol az őszi vásár is volt, ám ha ez nem lesz lehetséges, akkor a Városi Művelődési Házban kapnának helyet a kézművesek és a helyi termékek árusítói. 

Hozzászólások
Elfogadták a december 1-jei ünnepségeken és más rendezvényeken való részvétel feltételeit

Elfogadták a december 1-jei ünnepségeken és más rendezvényeken való részvétel feltételeit

Elfogadta pénteken a kormány a nemzeti ünnep alkalmából rendezett hivatalos ünnepségeken való részvétel feltételeiről, valamint a sportversenyek, előadások, koncertek, fesztiválok vagy más szabadtéri kulturális rendezvények, illetve tanfolyamok, workshopok, konferenciák szervezésével és az azokon való részvétellel kapcsolatos feltételekről szóló jogszabályt.