Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Záporokra, zivatarokra figyelmeztető riasztások vannak érvényben szerdáig

Záporokra, zivatarokra figyelmeztető riasztások vannak érvényben szerdáig Életmód

Záporokra, zivatarokra figyelmeztető narancssárga és sárga színjelzésű riasztást adott ki hétfőn az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM).

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn 16 órától szerda reggel 10 óráig 18 erdélyi, máramarosi és körösvidéki megye bizonyos térségeire narancssárga jelzésű riasztás lesz érvényes. A hegyvidéki területeken a fokozott légköri instabilitás miatt megerősödik a szél, záporok, zivatarok várhatók, jégeső is lehetséges. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 40-60 litert, helyenként akár a 70-80 litert is négyzetméterenként.

Ugyanakkor hétfő déltől szerda reggelig sárga jelzésű riasztás lesz érvényben az ország területének több mint felére. A hegyekben, Erdélyben, a Bánságban, a Körösök vidékén, Olténiában és Munténia északnyugati részén délután és este záporok, zivatarok kialakulásával kell számolni. A lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 25-35, elszórtan a 40-60 litert négyzetméterenként.

Az ország 19 déli és délkeleti megyéjére sárga jelzésű kánikulariasztást adtak ki hétfőre és keddre. Ezekben a régiókban a következő két nap 33-37 Celsius-fok körül tetőznek a nappali hőmérsékleti értékek, a hőmérséklet-páratartalom index pedig meghaladja a kritikus 80 egységet.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük