Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Nem várható jelentősebb hőmérséklet-ingadozás a következő két hétben

Nem várható jelentősebb hőmérséklet-ingadozás a következő két hétben Életmód

Nem fognak jelentősen változni a hőmérsékleti értékek a következő két hétben, december 2-a és 4-e között lesz a legenyhébb az idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn közzétett kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben 3 és 6 Celsius-fok közötti átlagos nappali csúcsértékekre számíthatunk a következő két héten, december 2-a és 4-e között lesz a legenyhébb az idő és december 6-án, illetve 7-én lesz a leghidegebb. Éjszaka 0 fok alá csökken a hőmérséklet, csak 3-án és 4-én lesznek fagypont körüli értékek, 7-én és 8-án azonban mínusz 6 fokig süllyed a hőmérők higanyszála. Csapadék kialakulásának esélye inkább jövő héten, december 5-e és 11-e között nagyobb, de 2-án is lehetnek kisebb esőzések.

A hegyekben ennek a hétnek az elején nappal mínusz 2, éjszaka mínusz 7 Celsius-fok körüli értékek várhatók, aztán a hét végére valamelyest enyhül az idő, nappal 2 fok, éjjel mínusz 2 fok lesz, majd jövő héten mínusz 2 és 0 fok közötti maximumokra, illetve mínusz 7 és 4 fok közötti minimumokra lehet számítani. Csapadék szinte minden nap előfordulhat.

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük