Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lehűlés várható a hét második felében, éjszakánként fagyhat és csapadék is valószínű

Lehűlés várható a hét második felében, éjszakánként fagyhat és csapadék is valószínű Életmód

Szerdára felmelegedik, de utána fokozatosan lehűl az idő, és fel kell készülnünk a fagyos hajnalokra – derül ki az országos meteorológiai szolgálat (ANM) kéthetes előrejelzéséből.

Erdélyben a következő napokban fokozatosan nőni fognak a nappali átlagértékek, a hétfői 6 fokról szerdára elérik a 11-12 fokot. Utána viszont ismét lehűlés kezdődik, a november 6-7 fokos maximumokkal köszön el, a december pedig ennél is hidegebb, 3-4 fokos nappali átlagokkal érkezik.

A minimumok erősen ingadoznak majd a következő napokban: az első éjszaka után, amikor mínusz 1 fokot is mutathat a hőmérő, november 23-25-én 3-4 fokra enyhülnek a minimumok. November 26-a után viszont ismét lehűlés kezdődik, pirkadat előtt mínusz 2 fok is lehet egyes erdélyi régiókban.

Csapadékra november 28-áig, majd december első napjaiban számíthatunk.

A hegyvidéken is a szerdai lesz a legmelegebb nap, ekkor 5-6 fok is lehet a déli órákban; ezt követően itt is lehűlés kezdődik, a hőmérséklet nappal sem haladja meg sokkal a fagypontot, éjszakánként pedig mínusz 5, mínusz 4 fokra süllyed a hőmérséklet. A hegyekben a következő két héten mindvégig valószínű a csapadékos idő.

forrás: Agerpres

fotó: Pinti Attila

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük