Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Havazott a hegyvidéken, téli körülmények között zajlik a közlekedés

Havazott a hegyvidéken, téli körülmények között zajlik a közlekedés Életmód

Téli körülmények között zajlik a közlekedés hétfőn a 18-as országúton, a Radnai-havasokban 1400 méter magasan fekvő Borsai-hágón (Prislop), ahol már több órája havazik – tájékoztatott a Máramaros megyei vészhelyzeti bizottság szóvivője.

Dan Bucă szerint a környéken már több órája havazik, három hókotró gépet is kiküldtek. A 160. és 181. kilométer közötti szakaszon eddig már 12 tonna csúszásgátló anyagot szórtak ki.

A szóvivő szerint a megye több más útján a sűrű köd akadályozza a forgalmat, a látótávolság ugyanis néhány szakaszon 100 méter alá csökkent.

Megállás nélkül havazik a hétvége óta a Beszterce-Naszód megyét Suceava megyével összekötő, 1201 méter magasan fekvő Borgói-hágón (Tihuţa) is, a 17-es országúton.

Az útkarbantartó vállalat dolgozói öt munkagéppel szálltak ki a környékre, és már több tucat tonnányi csúszásgátló anyagot használtak el – nyilatkozta az Agerpres-nek hétfőn Alexandru Slavita, a vállalat igazgatója.

Slavita szerint nem havazik nagyon sűrűn, de a hágó csúcsán, a 111-es kilométerszelvény környékén enyhe hóvihar is van, és várhatón hétfő este 6 óráig még hullni fog a hó. Mindezek ellenére nincsenek fennakadások a forgalomban, mert a hókotró gépek dolgoznak – szögezte le.

A Beszterce-Naszód megyei vízgazdálkodási vállalat képviselői szerint a hágón mindössze 2 centiméter lehet a hótakaró vastagsága.

Körülbelül száz háztartás maradt elektromos energia nélkül Gyilkostó üdülőtelepen a lehullott hó miatt.

A Hargita megyei katasztrófavédelmi felügyelőség szerint két transzformátorállomás működése szakadt meg az időjárási viszonyok miatt. Az áramszolgáltató szakemberei már dolgoznak a helyszínen a hiba elhárításán.

Hargita megye több magaslati régiójában havazott. Cătălin Romanescu, a csíkszeredai útügyi igazgatóság vezetője arról tájékoztatott, hogy az útkarbantartók letakarították és csúszásgátlóval szórták le az utakat Maroshévíz és Borszék (15-ös országút), Gyergyószentmiklós és Gyilkostó (12C országút), Csíkszereda és Gyimesfelsőlok (12-es országút), valamint Gyergyószentmiklós és Parajd között (13B országút, Bucsin-tető).

forrás: Agerpres

fotó: DRDP Brassó

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük