Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kiszaladnak a városból, megnézik, jön-e a tavasz

Kiszaladnak a városból, megnézik, jön-e a tavasz Életmód

Kovászna megye legnagyobb futóközössége, a Fitness Tribe Egyesület egy újabb közösségi megmozdulásra hívja a sportág szerelmeseit. A Tavaszváró közösségi terepfutás március 5-én, vasárnap 9.30-kor rajtol a Szabó Kati Sportcsarnok elől.

 

Fontos tudnivaló azoknak, akik részt vennének, hogy két táv közül lehet választani: a rövid 9 km hosszú, 285 m szintkülönbséggel, valamint van a 17 km-es táv, 450 m szintkülönbséggel, ez utóbbi érinti a terepfutók, természetjárók ikonikus Sámánfáját is.

„Az útvonal az egyesületünk futói által ismert. Tavaszváró rendezvénynek tervezve, úgy gondoltuk, nem a város között, hanem a természetben, a közeli erdőkben választunk változatos útvonalat. Várunk mindenkit, aki arra vágyik, hogy felfedezze a természet ébredésének első jeleit” – közölték a rendezvény szervezői.

A helyszínre való visszaérkezést követően a résztvevőket egy meleg levessel és desszerttel vendégelik meg a Bertis PUB-ban, a Bertis cég jóvoltából. Az étkezéshez a Fitness Tribe Facebook-oldalán található linken kell regisztrálni.

Terepszemle a vasárnapi futáshoz

Új rekord született

A Fitness Tribe 2022 végén ünnepelte ötéves „születésnapját”, és mintegy 100 aktív tagot számlál. Három állandó programjuk van: a kora reggeli és a szombati, illetve vasárnapi futást. A legsikeresebb programjuk a #mindenreggel6, amely kezdőknek és haladóknak egyaránt szól. Hétköznaponként reggel hatkor a stadionban szaladnak a résztvevők, mindenki annyit, amennyit bír. A kitartókat díjazzák, 21 nap futás után a résztvevők Fitness Tribe-pólót kapnak.

Ebben a kihívásban az 56 éves, sepsiszentgyörgyi Vajna Miklós rekordot állított, ő ugyanis 330 egymást követő hétköznap futott 2021 októberétől idén január 10-ig.

Vajna Miklós rekordot állított

Aki csatlakozni szeretne a futócsapathoz, nem kell mást tegyen, mint minden nap reggel 6-kor megjelenjen a városi stadionban vagy a #Sepsi létesítmény előtt az Erzsébet parkban.

 

A hősök emlékére futnak

Az egyesület amatőr sportolói a közelgő március 15-i rendezvénysorozat részeként futással akarnak tisztelegni az 1848-as hősök emléke előtt. Fuss a hősök emlékére! című esemény a Fitness Tribe Egyesület szervezésében, valamint a Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala partnerségével valósul meg március 14-én 17 órától. A sporteseményen résztvevők az eprestetői csata emlékművénél állnak rajthoz (állomás negyedi Ady Endre Általános Iskola épülete előtt), innét indulva szaladnak a város területén 8,5 km hosszú távot. Az amatőr sportolók többek között olyan 1848–49-es forradalom és szabadságharchoz köthető emléktáblákat, szobrokat és épületeket érintenek, mint Kiss János ágyúöntő-mester emléktáblája, a Gábor Áron- és Nicolae Bălcescu-szobrok, Gábor Áron-emlékplakett, Berde Mózsa egész alakos szobra vagy Kossuth Lajos mellszobra. Az eseményre a szervezők minden futni vágyót szívesen látnak.

Fotók: Facebook/Fitness Tribe

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások