Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Hatékony megoldást találtak a nap által okozott bőrfoltokra

Hatékony megoldást találtak a nap által okozott bőrfoltokra Életmód

Tudósok egy csoportja egy újfajta kenőcsöt fejlesztett ki, amely képes fájdalommentesen eltávolítani a napfoltokat. Az Ameluz névre hallgató termék hatására az akár bőrrák kockázatát is magukban hordozó foltok leszáradnak és leesnek. Finn kutatók szerint a napfény hatására aktiválódó krém egy héten belül képes eltávolítani a napfoltok 80 százalékát.

Jelenleg a napsütés hatására keletkező bőrfoltok eltávolítása csak orvosi úton történhet. A procedúra során a foltok folyékony nitrogén segítségével fagyasztják le, amely hatására azok hólyagokká alakulnak és pár hét után maguktól leesnek, ez azonban fájdalommal járhat.

Bár korábban is léteztek hasonló elven működő krémek, azoknak jóval hosszabb időre volt szükségük, hogy kifejtsék hatásukat.

Hirdetés
Hirdetés

A napfoltok olyan barnás színű bőrelváltozások, amelyek a túlzott napsütés hatására alakulnak ki az évek múlásával. Nem összekeverendők a májfoltokkal, amelyek szintén kialakulhatnak a túlzásba vitt napozás következtében.

Dr. Janne Räsänen, a kutatás egyik szerzője elmondása szerint a kenőcs minimalizálni tudja a fájdalmat, ezáltal a páciensek egyszerre több foltot is el tudnak távolítani. Aki szeretne megszabadulni a napfoltjaitól, egyszerűen be kell kennie azokat a krémmel, majd két órát a szabadban kell töltenie. Ez alatt a napból érkező UV sugarak reakcióba lépnek a termékkel, ami hatására a napfoltok idővel leesnek – számolnak be dr. Räsänen és kollégái a tanulmányukban.

Stephen Shumack professzor, aki részt vett a kenőcs tesztelésében elmondta, a krém akár már egyszeri használat után is eredményt hozhat.

(Daily Mail)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük