Hirdetés
Hirdetés

Ezek a világ legveszélyesebb és legbiztonságosabb országai

Ezek a világ legveszélyesebb és legbiztonságosabb országai Külföld

Nem hat meglepetés erejével, ha azt halljuk, hogy Afganisztán, Líbia, Szomália és Szíria a világ legveszélyesebb országai, ezzel szemben Románia és Magyarország az alacsony kockázatú országok közt található.

Ezt a célt szolgálja a Travel Risk Map interaktív térkép, amely megmutatja, hogy melyek azok az országok, ahol az utazók a leginkább kerülhetnek kellemetlen helyzetbe, akár a közbiztonságot, akár az útviszonyokat, vagy az orvosi ellátást tekintjük mérvadónak.

Éppen ezért a fent említett négy ország az, amelyet a legjobb elkerülni, ezzel szemben Finnország, Norvégia és Izland kapta meg a legbiztonságosabb országok minősítését – írja a Daily Mail.

Hirdetés
Hirdetés

A térkép öt fokozatban, különböző színekkel minősíti az egyes országok kockázatát. Ami a közbiztonságot illeti, a legjobbak a „jelentéktelen kockázatúak” – őket halványzölddel jelölik – a vezető trió mellett Svájc, Szlovénia és Dánia is itt kapott helyet. Utána jönnek halványsárgával az alacsony rizikósok – ide tartozik a legtöbb európai uniós ország, köztük Románia és Magyarország is – valamint az Egyesült Államok, Kanada és Ausztrália, sőt, Japán, Kína, Argentína és Chile is. Oroszország, Ukrajna, a volt szovjet közép-ázsiai országok, továbbá Brazília és Kolumbia viszont már okkersárgán virítanak, mint közepes kockázatú úti célok. A piros és a bordó (nagy és extrém kockázat) színnel jelöltek között a három „sereghajtó” mellett olyanokat is találunk, mint Indonézia vagy Mexikó.

Az egészségügyi veszélyeztetettség terén nagyjából hasonló a színelosztás, de azon a térképen szerepel egy másik kategória, a „gyorsan változó kockázat”, és ide sorolják Oroszországot, Kínát, Indiát és Dél-Amerika nagy részét. Ami az utak biztonságát illeti, itt a legrosszabb a helyzet Afrika nagy részén, de háromszor is gondolja meg, aki neki akar vágni az iráni, szaúd-arábiai vagy kazahsztáni utaknak.

Mindazonáltal az interaktív térképet készítő International SOS and Control Risk szakértői szerint az elmúlt két évben javult a világban az utazási biztonság megítélése. Míg 2017-re még az utazók 57 %-a jósolta, hogy kockázatosabb lesz utazni, a 2018-as előrejelzésben már csak 52% gondolkodott így, 2019-re pedig ez az arány leesett 43%-ra.

(szeretlekmagyarorszag.hu/Daily Mail)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük