Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Csütörtök estig országszerte marad a változékony idő

Csütörtök estig országszerte marad a változékony idő Életmód

Az Országos Meteorológiai Igazgatóság (ANM) szerdán légköri instabilitásra vonatkozó figyelmeztetést adott ki. A figyelmeztetés csütörtök estig érvényes és az ország egész területére vonatkozik.

[rekalm]

Az ANM prognózisa szerint május 22-e 12 óra és május 23-a 22 óra között az ország nyugati, északnyugati és középső részében valamint a hegyvidéken, főleg az Erdélyi-középhegységben és a Keleti-Kárpátok északi régiójában, sokfelé lesz villámlásoktól kísért zápor, zivatar, elszigetelten jégeső, a szél megerősödik, néhol viharossá fokozódik.

A lehulló csapadék mennyisége meghaladja négyzetméterenként a 15-25 litert, elszigetelten a 35-40 litert.

Első- és másodfokú árvízriadó tizenegy folyó vízgyűjtő medencéjére

Az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) első- és másodfokú árvízriadót adott ki szerdán tizenegy folyó vízgyűjtő medencéjére, amely csütörtök éjfélig érvényes.

A szakemberek szerint a másodfokú (narancs) riasztás szerdán 14 órától csütörtök reggel 9 óráig érvényes a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: Visó, Iza (Máramaros megye), Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Szamos és kisebb mellékfolyói (Kolozs és Szilágy megye), Lápos felső folyása, illetve középső- és alsó folyásának mellékfolyói (Máramaros megye) és Maros (Maros megye).

Csütörtökön éjfélig gyors áradások futhatnak le a Túr (Szatmár megye) és a Kraszna (Szatmár megye), illetve csütörtökön 2 óráig egyes Máramaros és Szatmár megyei folyókon.

Ugyanakkor szerda délután 2 órától csütörtökön éjfélig elsőfokú riadó van érvényben a következő folyók vízgyűjtő medencéjében: a Tisza Visóvölgy (Valea Vişeului) alatti szakasza, Nagy-Szamos (Beszterce-Naszód megye), Szamos mellékfolyói (Kolozs, Szilágy, Máramaros és Szatmár megye), Kis-Szamos (Kolozs megye), Kraszna (Szilágy és Szatmár megye), Fekete-Körös felső folyása és a középső, illetve alsó folyásának mellékfolyói (Bihar és Arad megye), Fehér-Körös felső folyása és a középső, illetve alsó folyásának mellékfolyói (Hunyad és Arad megye), Maros (Maros és Fehér megye) és Prut (Botoşani megye).

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük